3,8 vivino

Bodega Lan Reserva - single vineyard - DOC Rioja

225,00 kr
  • Køb 6 for 175.00 pr. fl. og spar 23%

 

"Feel Reserved"

Bodegas Lan er i dag et af de mest dynamiske vinerier i Rioja DOC området og er nok det vineri, der inden for de seneste år har modtaget flest medaljer, anerkendelser og flotte anmeldelser fra vineksperter i såvel ind- som udland.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandSpansk
OmrådeLa Rioja
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerGraciano, Mazuelo, Tempranillo
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Pasta, pizza og risotto, Rødt Kød, Stærke Oste, Vildt
År2010
Alkohol13,5 %
Vivino3,8
tabs-icon1 Duft

Det er en elegant rødvin med dyb mørkerød farve og en intens og kraftig duft af modne frugter med et strejf af søde krydderier, lakrids og vanilje.

tabs-icon2 Smag

Fyldig, delikat og silkeblød smag, modne tanniner

tabs-icon3 Eftersmag

Lang eftersmag

Beskrivelse

Hos Bodegas Lan kombineres de gamle traditioner med de moderne tendenser og på den måde har man formået at producere fremragende vine, mens man samtidig beskytter druerne og bibeholder den gode kvalitet. Resultatet er en serie meget flotte vine, som altid er af den højeste kvalitet og som uden problemer kan måle sig med de bedste på markedet.

Denne vin er produceret af druerne Tempranillo, Graciano og Mazuelo, der er dyrket i Rioja-området i Spanien. Druerne er specielt udvalgt blandt de bedste druer fra vinmarken Lanciano, der er beplantet med gennemsnitligt 20-25 år gamle vinstokke.

Vinen er modnet i 36 måneder. 18 måneder i egetræ (kombineret 12 måneder i fransk egetræ -Tronçais- og 6 måneder i russisk egetræ -Caucasus-tønder) og 18 måneders afrunding i flasken i kælderne inden udgivelsen.

Vingårdens hjemmeside HER - en lille video HER

Hvad anmelderne siger
  • 90 point i Guía Peñín 2016
  • 91 point på www.robertparker.com og i The Wine Advocate 2015
  • Guld ved Concours Bacchus 2015
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 15 gange mere. (2012 Årgang)
top_ranked
Blandt top 4% af alle vine i verden (N.V. Årgang)
Område og Producent

Det at lave vin på Bodega LAN følger et princip: Ekstrem respekt for druerne, bevaring af vingårdens karakteristiske træk i hver fase af gæring og modning, både på fadet og i flaske. De håndterer hver tank enkeltvis baseret på den destination, den er tildelt. Sådan en respekt indebærer forberedelse, manuel udvælgelse, kreativitet, tradition og modernitet - alle disse elementer spiller en rolle i bestræbelserne på at blive bedre hver dag.

Et omhyggeligt egetræsvalg sammen med malolaktisk gæring i nye tønder omdanner deres druemost til hyggelige, fyldige og runde vine. Under modningsprocessen genindsætter man deres identitet på hver vin separat, ved brug af forskellige slags eg, samt en hybridtønde. En tønde man selv har fundet på. På Bodegas LAN føler man sig forpligtet til at fortsætte det omhyggelige arbejde til at teste, forbedre og undersøge hvert trin i produktionsprocessen.

På LAN arbejder man med verdens bedste egetyper, når det gælder modning af vinene. Den eg, man bruger, giver en unik og umiskendelig identitet til deres sortiment. Franske, amerikanske, russiske og hybride tønder (amerikanske stave og franske egetræer bygget i samme tønde) vælges og fornyes med jævne mellemrum for at deres vine får det bedste ud af hver slags træ. Fransk eg kommer fra forskellige skove i det centrale Frankrig (Allier, Tronçais, Jupille ...) dets karakteristiske aromaer er, blød vanilje og chokolade. Amerikansk egetræ Fra Ohio og Missouri minder i sine aromaer om kakao og aromatiske urter. Russisk eg Fra Kaukasus og Adyghe-republikken. Denne type egetræ har duft og mere respekt for vinen. Hybrid tønder Som pionerer i brugen af ​​hybrid tønder, lavet med amerikanske egetræstænger og franske egetræshoveder, giver deres brug, deres vine en unik personlighed.