4,4 vivino

Bodegas Lan - Reserva "Culmen" - DOC Rioja

795,00 kr
  • Køb 6 for 695.00 pr. fl. og spar 13%

 

"El Grande Culmen"

Bodegas Lan er i dag et af de mest dynamiske vinerier i Rioja DOC området og er nok det vineri, der inden for de seneste år har modtaget flest medaljer, anerkendelser og flotte anmeldelser fra vineksperter i såvel ind- som udland. Her er det deres absolutte topvin....

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandSpansk
OmrådeRioja
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerGraciano, Tempranillo
God TilBløde Oste, Grillede retter, Kryd. retter, Rødt Kød
År2017
Alkohol14 %
Vivino4,4
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Meget intens rød kirsebærfarve. På næsen, aromaer af blåbær, modne kirsebær og cassis med nuancer af middelhavskrat, mynte, sort peber og kanel, alt balanceret med en blomsterkarakter.

tabs-icon2 Smag

Smagfuld på ganen med faste og elegante tanniner og efterlader en fantastisk frisk fornemmelse.

Beskrivelse

Hos Bodegas Lan kombineres de gamle traditioner med de moderne tendenser og på den måde har man formået at producere fremragende vine, mens man samtidig beskytter druerne og bibeholder den gode kvalitet. Resultatet er en serie meget flotte vine, som altid er af den højeste kvalitet og som uden problemer kan måle sig med de bedste på markedet.

Juvelen i Bodegas Lan's krone kommer fra et eksklusivt udvalg af gamle vinstokke, der producerer meget lave udbytter af druer af fremragende kvalitet. En eksklusiv fornøjelse, der kun udgives i exceptionelle årgange. LANs største præstation: vinen, der repræsenterer kulminationen på vingårdens arbejde.

DRUESORTER:
91% Tempranillo, 9% Graciano udvalgte druer fra 50-60 år gamle vinstokke fra Pago vinmarken "El Rincón. Beliggende som den er, i den sydlige del af deres "Viña Lanciano" ejendom (El Cortijo - Rioja Alta) ved siden af ​​"El Rincón" bjerget. 491 meters højde med let skrånende terræn. Nord-sydvendt med let hældning mod nordvest - sydvest. Traditionelle Rioja bush vinstokke med tre arme, hver med fem udløbere af to knopper i længden. Udbytte på 3.500 kg/ha.

VINFREMSTILLING:
Gæring af afstilkede druer fandt sted under kontrolleret temperatur i små rustfri ståltanke for at opnå maksimal farveudvinding. Malolatisk gæring fandt sted i ny Frech eg fra Tronçaise og Jupille skovene.

LAGRING:
I løbet af 25 måneder på nye franske egetræsfade fra Tronçaise og Allier skovene, efterfulgt af 22 måneder på flaske.

Købes der 6 fl. leveres der i original trækasse.

 

Vingårdens hjemmeside HER - en lille video HER

Hvad anmelderne siger
  • 94 point - James Suckling

  • 92point - WineSpectator

Område og Producent

Det at lave vin på Bodega LAN følger et princip: Ekstrem respekt for druerne, bevaring af vingårdens karakteristiske træk i hver fase af gæring og modning, både på fadet og i flaske. Man håndterer hver tank enkeltvis baseret på den destination, den er tildelt. Sådan en respekt indebærer forberedelse, manuel udvælgelse, kreativitet, tradition og modernitet - alle disse elementer spiller en rolle i bestræbelserne på at blive bedre hver dag.

Et omhyggeligt egetræsvalg sammen med malolaktisk gæring i nye tønder omdanner deres druemost til hyggelige, fyldige og runde vine. Under modningsprocessen genindsætter de deres identitet på hver vin separat, ved brug af forskellige slags eg, samt en hybridtønde. En tønde man selv har fundet på. På Bodegas LAN føler man, at man er forpligtet til at fortsætte det omhyggelige arbejde til at teste, forbedre og undersøge hvert trin i produktionsprocessen.

På LAN arbejder man med verdens bedste egetyper, når det gælder modning af vinene. Den eg, man bruger, giver en unik og umiskendelig identitet til deres sortiment. Franske, amerikanske, russiske og hybride tønder (amerikanske stave og franske egetræer bygget i samme tønde) vælges og fornyes med jævne mellemrum for at deres vine får det bedste ud af hver slags træ.

Fransk eg kommer fra forskellige skove i det centrale Frankrig (Allier, Tronçais, Jupille ...) dets karakteristiske aromaer er, blød vanilje og chokolade. Amerikansk egetræ Fra Ohio og Missouri minder i sine aromaer om kakao og aromatiske urter. Russisk eg Fra Kaukasus og Adyghe-republikken. Denne type egetræ har duft og mere respekt for vinen. Hybrid tønder Som pionerer i brugen af ​​hybrid tønder, lavet med amerikanske egetræstænger og franske egetræshoveder, giver deres brug, deres vine en unik personlighed.