3,9 vivino

Travaglini - Gattinara DOCG - Piemonte - MAGNUM FLASKE

550,00 kr

 

"Top of Piemonte"

 Her 80 til 100 km nord for Barolo ligger vingården Travaglini. En ren Nebbiolo dreven vingård, hvor man har forstået denne drues sande karakter. På jordbund som er en del forskelligt fra selve Barolo området laves der kongevin. Denne vin er en magnum flaske....

TypeRødvin
Indhold i CL150
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådeGattinara
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerNebbiolo
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lyst Kød, Vildt
År2020
Alkohol13,5 %
Vivino3,9
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en charmerende rødvin med dyb rubinrød farve med et granatrødt skær, delikat duft af røde frugter, brombær, blommer og lakrids med noter af vanilje og læder,

tabs-icon2 Smag

fyldig og intens frugtsmag, silkebløde tanniner

tabs-icon3 Eftersmag

lang og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Vinfirmaet Travaglini er beliggende midt i bjergene i hjertet af Gattinara-kommunen, som er en del af Piemonte-regionen i det nordlige Italien. Travaglini er et familiedrevet firma, hvor passionen for vin, engagementet for at producere overdådig kvalitet samt ønsket om konstant at opnå fremragende resultater, er forblevet intakt gennem flere generationer.

En ekstraordinær vin fortjener en ekstraordinær flaske. Det var med det for øje, at Giancarlo Travaglini i 1958 satte sig for at lave en flaske, der også var et kunstværk.

Denne specielle flaske, eksklusiv til Travaglini huset, blev designet til at komme på de mest prestigefyldte borde i verden.
Formen på denne flaske fanger naturligt sediment under hældning, så vinen serveres direkte fra flaske til glasset uden dekantering.
Det mørkfarvede glas forhindrer lyset i at passere gennem og påvirker vinens kvalitet. Denne elegante flaske er perfekt designet til opbevaring og aldring i kælderen.

I Nord-Piemonte på syd, sydvest liggende skråninger og i Ca. 400 meters højde dyrkes og høstes disse fortræffelige Nebbiolo druer. I denne højde sørger vinden for en god ventilation mellem stokkene. Jorden er stenholdig med masser af mineraler og man kan sagtens se at her er masser af jern, da jorden er rødlig.

Vinen høstes typisk i start oktober og most, samt drueskaller ligger sammen i 15 dage. Efter gæring kommes vinen på slovenske egefade af forskellige størrelser. Slovenske egefade frigiver ikke så mange smagsnoter som eksempelvis franske og det efterstræber man på gården. Man vil gerne vise vinens rene udtryk, men ved også at fadlaging, som i dette tilfælde er to år, er nødvendigt. Efter de to år tappes vinen på flaske og hviler i tre måneder før du får lov at nyde denne fantastiske vin.

OBS: Vinen her er en magnum flaske...

Vingårdens hjemmeside HER

Se et par dejlige videoer fra vingården HER og HER

Hvad anmelderne siger
wsa_winning
Optræder i Vivino's 2016 Wine Style Awards: Italian Nebbiolo
top_ranked
Blandt top 5% af alle vine i verden
Område og Producent

Travaglini er beliggende i hjertet af Gattinara og blev etableret i 1920'erne af Clemente Travaglini. I 1958 fulgte Arturo Travaglini i sin fars fodspor og overtog roret på vingården. Familiens lidenskab og engagement i vinfremstilling er ikke mindsket gennem generationerne; Cinzia Travaglini, barnebarn af Clemente, forvalter den daglige drift på vingården. Hendes mand Massimo Collauto er den overordnede winemaker, en rolle han arvede fra sin svigerfar og elskede mentor, Giancarlo Travaglini.

Gennem årene har Travaglini etableret sig i Gattinara som den mest værdsatte producent af traditionell-producerede vine af Nebbiolo-druen. Travaglini ejer 59 hektar jord i Gattinara, hvoraf 44 er plantet med vinstokke. Nebbiolo, eller Spanna som den er lokalt kendt som, er den vigtigste drue og vinstokkene er mellem 6 og 45 år gamle. Travaglini-vine illustrerer hele rækken af ​​udtryk, som Nebbiolo kan opnå. "Gattinara DOCG" har stor struktur og lang levetid, mens "Nebbiolo DOC Coste delle Sesia" er ung, frugtagtig og let at drikke.