4,5 vivino

Il Sogno - Vino da uve stramature 2019 - Travaglini - Piemonte

Tilbuds Pris: 695,00 kr

Før Pris: 895,00 kr

 

"Il Ultimato"

Hvis du er til Nebbiolo vine med stor stil og klasse, så er vingården Travaglini lige sagen. De er eksperter i druen. Ekspertisen er opnået igennem generationer og så er der også lige det, at Nebbiolo er den eneste druer man har.

Denne vin er deres flagskib. Ultimativt får du her de allerbedste Nebbiolo druer fra marken med de ældste og bedste druer.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandItaliensk
OmrådePiemonte
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Frugtig, Kraftig, Tør
DruerNebbiolo
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød
År2019
Alkohol15 %
Vivino4,5
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Et generøst væld af dufte, der fanger fantasien. Noter af modne kirsebær, brombærsyltetøj og blomme flettes sammen med delikate balsamico-nuancer, hvilket skaber en harmoni af aromaer, der inviterer til yderligere opdagelse. Underliggende tilføjes strejf af menthol og anis, mens en subtil krydrethed af kakao og kanel blander sig elegant med strejf af kandiseret citrusskal og understreget mineralitet. Det er stor vin.....

tabs-icon2 Smag

Smagen er som et smagskunstværk, blød og struktureret, styret af en levende tension og en velafbalanceret friskhed. En behagelig omsluttende tannin, hvilket skaber en rig og engagerende smagsoplevelse. Den perfekte balance mellem smagselementerne giver en lang og mindeværdig finish, der efterlader et uudsletteligt præg på den der har æren af ​​at smage denne ekstraordinære vin.

tabs-icon3 Eftersmag

en lang og behagelig eftersmag.

Beskrivelse

Vinfirmaet Travaglini er beliggende midt i bjergene i hjertet af Gattinara-kommunen, som er en del af Piemonte-regionen i det nordlige Italien. Travaglini er et familiedrevet firma, hvor passionen for vin, engagementet for at producere overdådig kvalitet samt ønsket om konstant at opnå fremragende resultater, er forblevet intakt gennem flere generationer.

En ekstraordinær vin fortjener en ekstraordinær flaske. Det var med det for øje, at Giancarlo Travaglini i 1958 satte sig for at lave en flaske, der også var et kunstværk.

Denne specielle flaske, eksklusiv til Travaglini huset, blev designet til at komme på de mest prestigefyldte borde i verden.
Formen på denne flaske fanger naturligt sediment under hældning, så vinen serveres direkte fra flaske til glasset uden dekantering.
Det mørkfarvede glas forhindrer lyset i at passere gennem og påvirker vinens kvalitet. Denne elegante flaske er perfekt designet til opbevaring og aldring i kælderen.

Vinen er produceret på 100% Nebbiolo-druer, der er dyrket i Gattinara i Piemonte-regionen i Italien. Vinen har været lagret minimum 3 år på egetræsfade og minimum 8 måneder på flasken inden frigivelsen og bliver kun fremstillet i de absolut bedste årgange. Årgang 2019 er ung vin, som kan drikkes nu, men kan lagres med stor fordel i 5 til 10 år.

Vingårdens hjemmeside HER

Se et par dejlige videoer fra vingården HER og HER

Hvad anmelderne siger
price_qpr
Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 28 gange mere. (2014 Årgang)
wsa_winning
Optræder i Vivino's 2019 Wine Style Awards: Italian Nebbiolo (2012 Årgang)
top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden (N.V. Årgang)
Område og Producent

Travaglini er beliggende i hjertet af Gattinara og blev etableret i 1920'erne af Clemente Travaglini. I 1958 fulgte Arturo Travaglini i sin fars fodspor og overtog roret på vingården. Familiens lidenskab og engagement i vinfremstilling er ikke mindsket gennem generationerne; Cinzia Travaglini, barnebarn af Clemente, forvalter den daglige drift på vingården. Hendes mand Massimo Collauto er den overordnede winemaker, en rolle han arvede fra sin svigerfar og elskede mentor, Giancarlo Travaglini.

Gennem årene har Travaglini etableret sig i Gattinara som den mest værdsatte producent af traditionell-producerede vine af Nebbiolo-druen. Travaglini ejer 59 hektar jord i Gattinara, hvoraf 44 er plantet med vinstokke. Nebbiolo, eller Spanna som den er lokalt kendt som, er den vigtigste drue og vinstokkene er mellem 6 og 45 år gamle. Travaglini-vine illustrerer hele rækken af ​​udtryk, som Nebbiolo kan opnå. "Gattinara DOCG" har stor struktur og lang levetid, mens "Nebbiolo DOC Coste delle Sesia" er ung, frugtagtig og let at drikke.