- Beskrivelse
For nogle år siden var det åbenbart forvirrende for Dalmore nydere, at der var et mærke, der kaldtes ’Cigar Malt’. Udtrykket manglede identitet og spørgsmålene var mange: Er den lavet af cigarer ? Er det meningen at den skulle smage som en cigar?
Denne forvirring førte i sidste ende til at aftapningen blev trukket ud af produktionen. Cigar Malt havde dog også et loyalt følge og selv om Master Distiller Richard Paterson forsikrede alle om, at Dalmore Gran Reserva var den samme sag, blot i ny emballage, forblev mangt et smagsløg ikke overbevist. Paterson måtte ved sine mange smagninger, rundt om i verden, ofte lægge øre til spørgsmålet: ’Hvor bliver den Cigar Malt af?’
Dalmore måtte bøje sig for efterspørgslen og har nu genoplivet Cigar Malt Reserve og endda øget indholdet med 10% mere sherryfads-lagring på 30 år gamle Matusalem Oloroso fade.
Den nye Dalmore Cigar Malt Reserve er lagret 70% på Oloroso Matusalem Sherry fade og 30% på amerikansk hvid eg. Til sidst har sammensætningen fået en ekstra lagring på franske premier crû Cabernet Sauvignon vinfade fra Bordeaux – blot en lille ekstra finesse.
Et stort sherry hit ! Sprængfyldt med smag og komponeret til at nydes med en cigar. En let røgethed med noter af ingefær, allehånde og appelsinmarmelade, gør ”Cigar Malt” til en vellystig nydelse efter middagen. Prisen kan ikke indeholde en ’Cohiba’, men giver dig den perfekte undskyldning for at tænde én.Se destilleriets hjemmeside HER - Se en video derfra HER - se Mr. Paterson smage denne whisky HER
- Hvad anmelderne siger
- Område og Producent
Navnet Dalmore er gammelgællisk og betyder ”Det store engområde”. Destilleriet blev grundlagt i 1839 af Alexander Matheson og er beliggende på kysten ved Cromarty Firth, hvor man skuer ud over det rige og frugtbare ”store engområde” på Black Isle. Det rene og klare vand, som anvendes til Dalmore Maltwhisky bliver taget fra den nærliggende Alness-flod.
The Dalmore er en whisky, der tilfredsstiller alle dine sanser. Den har en lang storsindet eftersmag, der i den grad gør Dalmore til en af de klassiske highland malts. Hver eneste Dalmore maltwhisky har sin egen unikke personlighed.
Chokolade og krydderier er blot 2 af de specielle og uventede dufte der optræder i Dalmore. I en Dalmore whisky vil man kunne genkende op til 26 udpræget forskellige, og ofte overraskende dufte.
Dalmore undergår spændende forvandlinger i lagringsperiode 12 – 21 år eller endnu ældre. Efterhånden som whiskyen modnes kan man både dufte og smage appelsin, lyng, krydderier og antydning af røg. The Dalmore Highland malts lagrer på ”first-fill” amerikansk eg, hvilket giver vaniljesødmen og gamle sherry fade (Matusalem, Apostoles og Amaroso) fra Bodegas Gonzalez Byass, Spanien, der giver en duft af citrusfrugter, marmelade og krydderier.Dalmore s arv går tilbage til 1263. Det var i dette år, at Colin for Kintail, overhoved for Mackenzie klanen, reddede kong Alexander III fra en rasende kronhjort. Som anerkendelse for denne ædle handling gav kongen Mackenzie-klanen ret til at bruge det 12 takkede kongelige hjortemblem på deres våbenskjold.
Da efterkommere af klanen blev ejer af Dalmore-destilleriet i 1867, blev Royal Stag det genkendelige ikon, der stolt pryder hver flaske The Dalmore i dag; et emblem, der indkapsler en rig fortid, samtidig med at det indeholder et løfte om, at The Dalmore vil forblive på toppen af single malt.
På The Dalmore fortsætter man en ældgammel arv, der værdsætter fadets hellighed. Deres dyrebare spirit er finesseret i ekstraordinære fade, håndvalgt af Master Distiller, Richard Paterson og hentet fra verdens fineste bodegaer og eksklusive vingårde.