- Beskrivelse
Caperdonich, oprindeligt kendt som "Glen Grant 2", blev bygget i 1898 af grundlæggerne af Glen Grant destilleriet, J. & J. Grant. Glen Grant 2 lukkede efter fire år og var ude af drift indtil 1965, da destilleriet blev genopbygget af Glenlivet Distilleries Ltd. På det tidspunkt forbød britisk lov samtidig at drive destillerier fra at bruge det samme navn, og Glen Grant 2 blev genåbnet som "Caperdonich ". I 1967 blev der tilføjet to dampopvarmede pottestills. Teknologiske fremskridt tillod, at destilleriet kunne drives af to personer.
Destilleriet blev solgt til Seagram i 1977 og solgt igen til Pernod Ricard i 2001. Et år efter købet af Caperdonich lukkede Pernod Ricard destilleriet. I efteråret 2010 blev destilleriet revet ned.
Denne Caperdonich 20 år er en single malt skotsk whisky destilleres i 2000 og modnet i ex bourbon Hogshead, inden de blev aftappet i 2020 og som cask strength (54,1% vol.) 315 flasker blev aftappet
Anniversary Bottling-serien lukker og åbner to kapitler i historien om den uafhængige aftapper Valinch & Mallet. Aftapning nummer 100 lukker det første historiske og berømte kapitel, 101 åbner det andet, og vi er sikre på et endnu mere skinnende kapitel.
Se Valinch & Mallets hjemmeside HER
- Område og Producent
Valinch & Mallet er en ung italiensk uafhængig aftapper som specialiserer sig i enkeltfadsaftapninger, tappet ved fadstyrke og uden chill-filtrering. Bag firmaet står to personer, forenet af deres fælles passion for whisky og rom, og ønsket om at gøre karriere indenfor deres passion. Sådan opstod udvælgelsen af whisky og rom under navnet Valinch & Mallet.
At udvælge enkeltfade med whisky og rom er ikke nogen videnskab, men derimod en kunst. Det handler om smag. Det handler om at foretrække et fad over et andet. Det handler om udvælgelsen af det ekstraordinære, og at kunne finde dette. For det er netop i de enkelte fade, hvori det ekstraordinære findes. Hvis altså man formår at finde det.
Der er mange ukendte og ukontrollerbare faktorer, der påvirker lagringsprocessen på de enkelte fade med whisky og rom: størrelsen af fadet, træet som danner dets stave og placeringen i lagerhallen. Stod fadet tæt på en kilde til varme eller kulde? Var fadet tættere på hoveddøren, og på den måde påvirket af den kolde luft udefra? Disse små variationer er med til at give subtile forskelle i smagsprofilen. I løbet af årtier opsummeres disse forskelle i smagen, og gør dermed de enkelte fade unikke. Tiden former forskellighederne, og da fadene i Valinch & Mallet-serien ikke blendes sammen, kan du opleve de unikke forskelligheder som findes i smagsprofilen.
Forklaring på navnet Valinch & Mallet:
Valinch; Et rør til at trække spiritus ud af det lille hul i tønden.
Mallet; En speciel type hammer, ofte lavet af gummi og/eller træ, som benyttes til at slå ”proppen” af tønden.