The Dalmore Quintessence - Highland single malt

10.495,00 kr

 

"The Crown"

En historie der går næsten 1000 år tilbage i tiden. Essensen af hvad skotsk whisky er, findes i denne fine flaske.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeHighland
Alkohol45 %
1 stk. På lager
Beskrivelse

The Dalmore har atter en gang demonstreret sit format med udgivelsen af 'The Dalmore Quintessence' – den første og eneste single malt i verden, der har gennemgået en eftermodning på fem forskellige rødvins fade. Denne begrænsede udgave er sandelig noget helt specielt. Richard Paterson – regnet som den største og mest idérige whiskyskaber af sin generation – har været ved roret hos The Dalmore i næsten fem årtier. Hvert et milligram af denne mands kendskab til, hvad der kan lade sig gøre med en
Dalmore malt, parret med sin uovertrufne ekspertise udi sjældne og eksklusive fade, har gjort det muligt at udvikle denne whisky: 'The Dalmore Quintessence’!

Se destilleriets hjemmeside HER - Se en video derfra HER - Se Mr. Paterson introducere Dalmore Quintessence HER

Hvad anmelderne siger

Se en anmeldelse HER

Område og Producent

Navnet Dalmore er gammelgællisk og betyder ”Det store engområde”. Destilleriet blev grundlagt i 1839 af Alexander Matheson og er beliggende på kysten ved Cromarty Firth, hvor man skuer ud over det rige og frugtbare ”store engområde” på Black Isle. Det rene og klare vand, som anvendes til Dalmore Maltwhisky bliver taget fra den nærliggende Alness-flod.
The Dalmore er en whisky, der tilfredsstiller alle dine sanser. Den har en lang storsindet eftersmag, der i den grad gør Dalmore til en af de klassiske highland malts. Hver eneste Dalmore maltwhisky har sin egen unikke personlighed.
Chokolade og krydderier er blot 2 af de specielle og uventede dufte der optræder i Dalmore. I en Dalmore whisky vil man kunne genkende op til 26 udpræget forskellige, og ofte overraskende dufte.
Dalmore undergår spændende forvandlinger i lagringsperiode 12 – 21 år eller endnu ældre. Efterhånden som whiskyen modnes kan man både dufte og smage appelsin, lyng, krydderier og antydning af røg. The Dalmore Highland malts lagrer på ”first-fill” amerikansk eg, hvilket giver vaniljesødmen og gamle sherry fade (Matusalem, Apostoles og Amaroso) fra Bodegas Gonzalez Byass, Spanien, der giver en duft af citrusfrugter, marmelade og krydderier.

Dalmore s arv går tilbage til 1263. Det var i dette år, at Colin for Kintail, overhoved for Mackenzie klanen, reddede kong  Alexander III fra en rasende kronhjort. Som anerkendelse for denne ædle handling gav kongen Mackenzie-klanen ret til at bruge det 12 takkede kongelige hjortemblem på deres våbenskjold.

Da efterkommere af klanen blev ejer af  Dalmore-destilleriet i 1867, blev Royal Stag det genkendelige ikon, der stolt pryder hver flaske The  Dalmore i dag; et emblem, der indkapsler en rig fortid, samtidig med at det indeholder et løfte om, at The  Dalmore vil forblive på toppen af ​​single malt.

På The  Dalmore fortsætter man en ældgammel arv, der værdsætter fadets hellighed. Deres dyrebare spirit er finesseret i ekstraordinære fade, håndvalgt af Master Distiller, Richard Paterson og hentet fra verdens fineste bodegaer og eksklusive vingårde.