SILVER SEAL HIGHLAND PARK 28 YEARS OLD 1987-2016 - MAGNUM FLASKE

20.000,00 kr

 

"The Rare"

Kun 15 flasker blev der flasket af denne fantastisk Highland Park whisky. Hvem ved om Wineboutique.dk har den eneste tilbage i verden.

At det så er en magnum flaske gør det hele endnu mere specielt.

TypeWhisky
Indhold i CL150
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandScotland
OmrådeOrkney
År1987
Alkohol48 %
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Ristede grøntsager drysset med timian honning og sort peber. Et antydning af figen og tørret eg.

tabs-icon2 Smag

Bliver sødere på ganen med mentol, appelsin, savsmuld, lyng og grøn oliven.

tabs-icon3 Eftersmag

Olieret byg og en let vifte af jordlig røg.

Beskrivelse

Highland Park er et meget anerkendt og prisvindende destilleri. Deres whisky er kendt og elsket over hele verden. Destilleriet blev etableret i 1798 på Orkney, og er i dag et af de mest fjerntliggende destillerier i Skotland. Denne nordlige ø giver adgang til en unik tørv fra destilleriets egen mose, samt vand fra den selvsamme kilde, der har fodret destilleriet i mere end 200 år. Klassiske Highland Park smagsnoter kan beskrives som honningagtige med appelsinskal og med en let røget karakter. Silver Seal’s Highland Park 28 Years Old er måske den bedste whisky fra Highland Park nogensinde.

Denne whisky er destilleret i 1987 og tappet på flaske i 2016, hvilket giver en lagringstid på 28 år. Farven er meget mørk – en yderst flot farve, som er kendetegnet ved en whisky som har tilbragt mange år i egetræsfade. Denne whisky er en single cask aftapning

Se Highland Park hjemmeside HER - Se en fed video om Verdens bedste uafhængige aftapper SILVER SEAL

Område og Producent

Silver Seal Whisky Company er en italiensk uafhængig aftapper af både whisky og rom. Firmaet som blev grundlagt i 2000 ejes og drives af Massimo Righi, som køber fade produceret på forskellige destillerier, og flasker dem under eget mærke. Silver Seal udspringer af det hedengangne firma Sestante, som Massimo selv var med til at starte i 1979. Massimos motto og virksomhedens slogan er; “…excellence cannot be for everyone…“, og det skinner igennem i alle deres aftapninger.

Silver Seal laver meget få aftapninger hvert år, og tapper kun de allerbedste fade på flaske. Alle kan i princippet købe deres eget fad og tappe under eget navn, men det er en meget lille og lukket kreds som får tilbudt de bedste fade, direkte fra de bedste producenter. Massimo fortæller, at når et destilleri har et fad som er helt specielt så sender de ham en prøve, og på den måde modtager han hundredevis af prøver om året. Mange fade og destillerier bliver afvist i processen, og han er efter eget udsagn, ikke bange for at betale over 100.000 euro for de ”rigtige” fade.

Når han har fundet det helt rigtige fad lægges det til side, hvor det derefter lagre til perfektion. Så snart Massimo har købt et fad bliver det transporteret til hans egne lagerfaciliteter i Skotland, så fadet ikke på den ene eller anden måde bliver forbyttet med et andet. Her for fadet lov til at lagre videre indtil Massimo vurderer at fadet er klar til at blive tappet på flasker under navnet Silver Seal.

Kunsten når man køber en yngre fad rom eller whisky til lagring er, at vide hvordan spiritussen vil udvikle sig over tid. Selvom Massimo er en mester i netop denne disciplin er der nogen gange fade som ikke udvikler sig som Massimo ønsker det. Disse fade bliver ikke tappet på Silver Seal flasker, men solgt videre til andre mindre kræsne spirituskøbmænd.

De fleste af aftapningerne flaskes som single cask ved en alkoholprocent fra 46 og op, hvilket gør, at hver udgave kun bliver produceret i et meget begrænset oplag på et par hundrede flasker. Flaskerne er nummereret med et samlet antal producerede udgaver, et enhedsnummer samt et evt. fadnummer. Derudover angives der ligeledes ofte hvor rommen/whiskyen er blevet destilleret, samt destillerings år og tappe år.

Alle disse specifikationer er med til at give nogle yderst unikke og spændende rommer og whiskyer, som henvender sig til et helt specielt publikum. Silver Seal tapper desuden ikke kun rom og whisky men også italiensk Grappa, der bland andet bliver lagret på romfade. Den nye serie af whisky og rom, som er blevet tappet i 2015, kaldes Wildlife Collection, og er kendetegnet ved et meget farverigt og livligt labelunivers, med billeder af papegøjer i junglen og store afrikanske dyr på savannen.

Alle Silver Seal’s aftapninger er uden tilsat sukker og/eller karamel. Deres rom er helt igennem unik og ægte, og henvender sig til de helt store romnørder, og er bestemt gode samle- eller investeringsobjekter.

MRighi