CHANTAL COMTE LA TOUR DE L’OR 2006 BRUT DE FÛTS - M/ORIGINAL WOODEN BOX

1.795,00 kr

 

'Wine to Rhum'

Chantal Comte er en flot dame med ben i næsen. Hun har beskæftiget sig som vingårdsejer, men har nu fået passion for rhum og i særdeleshed fra Martinique. Det er Rhum Agricole hun koncentrere sig om og det er rom i den høje ende af kvalitetsskalaen. Sjældent har jeg smagt en så koncentreret rhum Agricole.

TypeRom
Indhold i CL70
LandMartinique
År2006
Alkohol57,7 %
tabs-icon1 Duft

Intens krydret i næsen

tabs-icon2 Smag

Smagen er præget af dybe krydderier, kandiseret appelsin, træ og en enormt stor vedholdenhed. Her får man i sandhed udtryk for, hvor kompetent en romblender Chantal Comte er!

Beskrivelse

I 10 år er denne rom modnet til perfektion – modningen er foregået hos Distillerie La Mauny, hvor rommen ligeledes er destilleret. Aftapningen er et blend af romdestillater fra vintageåret 2006 og er sammensat af rhum agricole lagret på tidligere cognacfade (80%) og nyt fransk egetræ fra Tronçais (20%). De få tønder blev sat til side og efterfølgende anbragt i en ståltank i hele 18 måneder, hvorefter rommen blev tappet i april 2017.

Producentens hjemmeside

Område og Producent

Blandt de uafhængige romaftappere findes der både små og store, og blandt de mindre findes franske Chantal Comte. Chantal Comte har specialiseret sig i kun at aftappe fransk rhum agricole, og firmaet opererer kun med rom baseret på sukkerrørssaft fra Martinique og Guadeloupe. Rommærket er opkaldt efter ejeren - Chantal Comte.

Ms. Chantal er født i Marokko til en familie med aner til de caribiske øer. Hun begyndte sin karriere i branchen som vinmager i starten af 80’erne i det sydlige Frankring, men fandt sit kald via Martinique, hvor hun blev inspireret af deres enestående rhum. Hendes tidlige mentorer indenfor rhum agricole siges at være André Depaz og Paul Hayot, og da hun startede med at blende rhum, var det ud fra en filosofi om at fremvise rhum fra særlige årgange, der tilmed skulle flaskes ved sin naturlige alkoholstyrke. Chantal må siges at være en sand innovatør og mange år forud for sin tid, da hun for 35 år siden startede med at blende og aftappe rhum agricole under navnet ”Chantal Comte”.

chantal-comte-portrait