CHANTAL COMTE LA TOUR DE L’OR 2001 BRUT DE FÛTS - M/ORIGINAL WOODEN BOX

2.395,00 kr

 

'64,8'

Chantal Comte er en flot dame med ben i næsen. Hun har beskæftiget sig som vingårdsejer, men har nu fået passion for rhum og i særdeleshed fra Martinique. Det er Rhum Agricole hun koncentrere sig om og det er rom i den høje ende af kvalitetsskalaen. Hvilke dufte og koncentreret smag hendes rom har.

TypeRom
Indhold i CL70
LandMartinique
Alkohol64,8 %
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Rommen har en tropisk bouquet samt en frisk duft af ingefær. Derudover kandiserede noter af karamel og appelsinskal. Generelt domineret af cedertræ, eukalyptus og tobaksblade.

tabs-icon2 Smag

Smagen er yderst kompleks og har en smag af bitter grapefrugt samt kraftig vanilje. Endvidere en spids harpiks kombineret med sukkerrørets sødme, og til sidst citronskal. En romoplevelse af de helt store.

Beskrivelse

I 2001 blev der lagt rom til side hos Distillerie La Mauny, og først 14 år efter åbnede Chantal Comte en lille håndfuld tidligere bourbonfade på det gamle destilleri. Det hun fandt var en helt ekstraordinær rom med usammenligneligt flotte træk, og de få tønder blev sat til side og efterfølgende anbragt i en ståltank i hele 18 måneder, hvorefter rommen blev tappet i april 2017.

Som altid med rom fra Chantal Comte, har man ikke tilsat vand efter fadlagringen, hvilket giver en usædvanlig høj alkoholprocent. Her rammer vi i alt 64,8% alkohol – en af de højeste alkoholprocenter fra Martinique som rombranchen har set.

Der er kun tappet 1715 nummererede flasker af dette vidunder – en rom som henvender sig til de største romnørder derude.

Chantal Rhum hjemmeside

Område og Producent

Blandt de uafhængige romaftappere findes der både små og store, og blandt de mindre findes franske Chantal Comte. Chantal Comte har specialiseret sig i kun at aftappe fransk rhum agricole, og firmaet opererer kun med rom baseret på sukkerrørssaft fra Martinique og Guadeloupe. Rommærket er opkaldt efter ejeren - Chantal Comte.

Ms. Chantal er født i Marokko til en familie med aner til de caribiske øer. Hun begyndte sin karriere i branchen som vinmager i starten af 80’erne i det sydlige Frankring, men fandt sit kald via Martinique, hvor hun blev inspireret af deres enestående rhum. Hendes tidlige mentorer indenfor rhum agricole siges at være André Depaz og Paul Hayot, og da hun startede med at blende rhum, var det ud fra en filosofi om at fremvise rhum fra særlige årgange, der tilmed skulle flaskes ved sin naturlige alkoholstyrke. Chantal må siges at være en sand innovatør og mange år forud for sin tid, da hun for 35 år siden startede med at blende og aftappe rhum agricole under navnet ”Chantal Comte”.

chantal-comte-portrait