THY WHISKY NO. 18 – KORNMOD

1.000,00 kr

 

"THY No 18"

Drengene fra Thy laver nogle af denne verdens bedste whisky'er. Hver gang de kommer med en ny udgivelse falder anmelderne i svime. Denne gang har vi kunnet købe 6 fl. fra destilleriet. Det er ikke meget, så det er først til mølle.

TypeWhisky
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeØkologisk
LandDansk
Alkohol47,2 %
3 stk. På lager
Beskrivelse

Kornmod er en whisky lavet af den glemte danske bygsort ’Imperial’, som Thy whisky har vækket til live efter mere end 100 års dvale i den Nordiske Genbank. Whiskyen har lagret på tønder, som tidligere har indeholdt destilleriets egen spelt-rye whisky, samt et par friske amerikanske bourbon fade.
Imperial byggen giver whiskyen en helt unik smagsfylde og karakter med friske ’grønne’ noter og citrus, som spiller smukt sammen med en varm krydret sødme fra spelt-rye fadene, og vanilje og lidt frisk eg fra bourbon fadene. Resultatet er en blød, krydret og sødmefuld whisky, som dufter af friskplukkede æbler, vanilje og sommer.

DATA OM DENNE FRIGIVELSE:
NAVN: Thy Whisky No. 18 – Kornmod
KORN: Imperial vårbyg dyrket økologisk
på Gyrup (56,891o N, 8,428o Ø)
ALDER: 3 år
DESTILLERET: Feb 2019
TAPPET: Maj 2022
ANTAL: 929 stk.
MALT: Pale Imperial malt
FAD: Ex-spelt-rye og ex-bourbon
Ikke kold-filtreret
Naturlig farve
VOLUME:
50 cl.
ALKOHOL:
47,3 % vol.

Se en video fra Thy Whisky HER

Thy Whisky hjemmeside HER

OBS: Du kan købe en andel i et af fadene fra Thy whisky. Dette fad har vi kommet rå-rom på og lader rommen modne i over 3 år. Du kan læse meget mere om dette HER

Område og Producent

Thy Whisky Destilleri ligger på slægtsgården Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste nabo. 

 Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted, med en historie der går tilbage til det tidlige 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleriet og gårdmalteri er Gyrup stadig et moderne økologiske landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 550 hektar planteavl.

 Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning og af karakter vores nærområde, Thy. I dag ejer og driver 8. generation i familien Gyrup Gård og Thy Whisky. Der bliver brugt både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe whiskyen. 

 Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade af gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.

 Se mere på www.thy-whisky.dk 

96519804_261932731522483_6172839908206444544_n