Nimbus Peated - Limited Edition - Trolden Destilleri Kolding

995,00 kr

 

"The danish motor smoke"

I Kolding laves noget af Danmarks og måske verdens bedste whisky. Trolden, som destilleriet, så morsomt hedder, har på kort tid sat sig på den fremadstormende danske whisky himmel. Dansk whisky bliver det nye eksport eventyr for Danmark.

TypeWhisky
Indhold i CL50
LandDansk
Alkohol56,3 %
Beskrivelse

For første gang nogensinde slipper Trolden Destilleri en PEATED (dvs. røget) whisky løs. lagret på P.X. Sherry Cask. Kun 177 flasker er der tappet af denne særlige udgave. Enkeltvis håndnummereret og kærligt aftappet med flot gaverør.

Se Troldens hjemmeside HER

Område og Producent

Trolden er et dansk mikrobryggeri hvor tingene stadig foregår på gammeldags maner, lige midt i Kolding by. Man tager håndværket alvorligt; Der sættes en ære i at producere det bedst mulige whisky. Trolden laver ufiltrerede specialøl eftergæret på flaske, Single Malt Whisky, Den Klodsede Bjørn Vodka, Rom, og Copperpot Gin.

Destilleriet deler adresse med Trolden Bryghus og her produceres single malt whisky: Kun det bedste er godt nok. Man er garant for den fineste råsprit til lagring på egetræsfade af den højeste kvalitet, der sikrer en forførende rund og næsten olieret smagsoplevelse. De bestræber sig på at bruge dansk bygmalt til deres whisky, for at garantere den ægte Nordiske smag.

Siden 2011 har Trolden Distillery været kendt for den fineste råsprit. Man benytter håndbankede pot-stills, der med en volumen på bare 350 liter sikrer en forførende rund og næsten olieret smagsoplevelse.

700 liter såkaldt “Wash” bliver til rundt regnet 60 liter råsprit ved 63% alc., som derefter lagrer i flere år på træfade af amerikansk eg. Fadene kommer som oftest fra USA i kvaliteten First-Fill Bourbon, der frembringer den ypperligste kvalitetswhisky. Man har fade på 8, 30, 64 og 200 liter afhængig af det ønskede slutresultat. En stor del af fadene er ombygget efter Troldens specifikationer på Speyside Cooperage i Skotland.

På Trolden Distillery tilstræbes på at bruge dansk bygmalt til deres whisky. Loven kræver en lagringstid på minimum 3 år på egetræsfade, før det kan kaldes whisky.

Den første, historiske udgivelse blev frigivet 27. november 2014. “Nimbus” er navnet på Trolden Distillerys single malt whisky. Kun 80 flasker produceret. Alt er udsolgt.

Anden release er lidt atypisk en ‘Bourbon’-type kaldet “Old No. 2”. Kun 171 flasker af denne Kolding Straight Whiskey er tappet. Whiskeyen er lavet på 55% majs, 25% rug, samt byg og hvede. Alt er udsolgt.

Tredje release, Nimbus #3, er udsolgt. Den fik hele 94 point i Jim Murray’s Whisky Bible 2018!

Nimbus #4 er ligeledes udsolgt. Jim Murray gav denne 89 point i sin Whisky Bible 2019.