Thy Whisky No. 12 - "KORNMOD"

1.500,00 kr

 

"Kornmod nr. 12"

Vi havde Stauning whisky, som for en halv snes’år siden kom som en komet på den europæiske whisky himmel. Sidenhen har flere begået strålende resultater. Ikke mindst Thy Whisky, som efter en kort opstart, pludselig i 2019 fik betegnelsen: "Europas bedste whisky" af guru anmelderen Jim Murray, for deres No 9 "BØG" whisky.

Siden hen er det gået slag i slag og nu kommer drengene fra Thy men endnu en edition. No. 12 "KORNMOD"

TypeWhisky
Indhold i CL50
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandDansk
Alkohol52,4 %
Beskrivelse

 Denne whisky er lavet på en kombination af den gamle danske kornsort Langelandsbyg, som er genoplivet fra dvale i den nordiske genbank og den moderne økologiske sort Evergreen.

 Den gamle sort tilfører en frisk syrlighed og sødme som fra nyhøstet korn og frisk ensileret kløvergræs og lille en snert af salt og lakridsrod. Whiskyen har lagret på en kombination af first fill bourbon barrels samt oloroso sherryfade. Fadene har skabt et sammensurium af søde noter af vinøs sherry, rosiner og abrikoser, vanilje og akaciehonning, som brydes af tanniner fra egetræet og smelter sammen med destillatets karakter.

Se en video fra Thy Whisky HER

Thy Whisky hjemmeside HER

OBS: Du kan købe en andel i et af fadene hvorpå der har været Thy whisky. Dette fad har vi kommet vi rå-rom på og lader rommen modne i 3 år. Du kan læse meget mere om dette HER

Hvad anmelderne siger

Medaljer og anerkendelser:

- San Francisco World Spirits Competition 2015, Sølv (Thy Whisky No. 1)

- San Francisco World Spirits Competition 2017, Sølv (Thy Whisky No. 6), Sølv (Thy Whisky No. 7)

- Jim Murray's Whiskybible, 2017, bedømmelse 93.5 (Thy Whisky No. 3)

- Jim Murray's Whiskybible, 2018, bedømmelse 90.5 (Thy Whisky No. 6)

- International Wine and Spirits Competition 2018, Sølv (Thy Whisky No. 7), Sølv (Thy Whisky No. 8)

- San Francisco World Spirits Competition 2019, Sølv (Thy Whisky No. 8), Sølv (Thy Spelt-Rye)

- Jim Murray's Whiskybible, 2020, bedømmelse 93.5 (Thy Whisky No. 8)

- Jim Murray's Whiskybible, 2020, bedømmelse 96.5, Gold Liquid Award - European Whisky of the year (Thy Whisky No. 9)

Område og Producent
Thy Whisky Destilleri ligger på slægtsgården Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste nabo. 

 Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted, med en historie der går tilbage til det tidlige 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleriet og gårdmalteri er Gyrup stadig et moderne økologiske landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 550 hektar planteavl.

 Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning og af karakter vores nærområde, Thy. I dag ejer og driver 8. generation i familien Gyrup Gård og Thy Whisky. Der bliver brugt både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe whiskyen. 

 Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade af gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.

 Se mere på www.thy-whisky.dk