3,9 vivino

Santiago Ruiz - DO Rías Baixas - Rosal

175,00 kr
  • Køb 3 for 139 pr. fl. og spar 21%

 

"Spanish pearl"

Vinene fra det nordvestlige Spanien kan være ssvære at sælge og det er synd. Sjældent får man så god vin som her, hvor det til tider barske klima og den lidt frugtbare undergrund, giver basis for nogle af Spaniens bedste vine

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandSpansk
OmrådeGalicien
FyldeFrisk, Frugtig, Kraftig, Tør
DruerAlbarino
God TilBløde Oste, Fed Fisk, Grillede retter, Lagrede Oste, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto
År2019
Alkohol13 %
Vivino3,9
Duft

Klar og lysegul. Intens og kompleks næse med aromaer af frugt (æble, pære, abrikos), urter (citronverbena, anis) og mineralnoter. 

Smag

Fyldig, dens frugtagtige kompleksitet vender tilbage kombineret med vådstenmineralitet på ganen forud for en lang og sprød finish. Kombinationen af ​​fem oprindelige druesorter til Rias Baixas gør dette til en vin med en unik karakter.

Beskrivelse

Galicien er en selvstyrende enhed i det nordvestlige Spanien. På galicisk hedder regionen Galiza, og brugen af det spanske Galicia opfattes derfor af nationalistiske kræfter i regionen som en accept af den spanske indflydelse i regionen. I følge den spanske konstitution betegnes Galicien som "historisk nationalitet"

Den primære jordtype i Santiago Ruiz-vingården i Tomiño er af sedimentær oprindelse: sand med en granitgrundsten, hvilket giver den vinen sin karakteristiske vådstensmineralitet. Indholdet af sand og alluviale klipper er højt, derfor er jorden meget godt drænet og perfekt til at lave vin, da både organisk materiale og vand let vaskes ud. Let dræning og moderat vandspænding resulterer i højere druekvalitetspotentiale, men lavere udbytter.

Druerne til denne vin er udvalgt fra vingårdens egne vinmarker i San  Miguel de Tabagon og Tomiño, der ligger i O  Rosal-området. Maceration af druerne sker ved blød presning. Efter at sedimenterne har lagt sig i  15 til 20 timer, gæres saften under  kontrolleret temperatur mellem 16-17 ° C i 20-25 dage. Efter gæringen er der en  modningstidstid med "bærmen". (sur lie) - Luisa Freire som er ejer og winemaker har valgt denne druesammensætning: Albariño (74%), Loureiro (10%), Godello (7%), Treixadura (5%) og Caiño Blanco (4%).  

Læs mere om vingård, område og meget andet HER - se en fed video fra Galicien HER

Hvad anmelderne siger

VIVINO:

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin. (2015 Årgang)

 

Populær blandt Vivino brugere. Mere end 70 bedømmelser (2017 Årgang)

Område og Producent

O´Rosal-distriktet har de mest usædvanlige forhold, der findes i Rias Baixas. Oprindelsesbetegnelsen er takket være sin nærhed til Atlanterhavet og Miño-floden. Vingården findes tæt på flodmundingen, 38 hektar, hvor man dyrker de oprindelige druesorter: Albariño, Loureiro, Treixadura, Caiño og Godello. Espalier-systemet og mikroklimaet i området favoriserer de storslåede modningsniveauer, som druerne opnår, før de høstes manuelt, placeret i små kasser til efterfølgende håndsortering.

Den gamle Santiago Ruiz vingård, der ligger i en 17 th århundrede bygning og omgivet af gamle vinstokke, der er pergolaer på den gamle måde, er vidnesbyrd om den vinfremstillings tradition, der er udøvet her i generationer. Det findes i en typisk idyllisk galicisk ejendom med vinstokke omgivet af appelsintræer og prydet med historiske palæer og mange smukke blomster.

Vin har været en del af historien om Santiago Ruiz familie siden 19 th århundrede; familiens morfar er en af ​​de første, der producerer og mærker vine i Galicien. Når han blev pensioneret, kunne Santiago Ruiz dedikere sig fuldt ud til sin sande lidenskab og blev en stor ambassadør for vine fra Rias Baixas. Hans flair som pioner fik ham til at bringe de første tanke i rustfrit stål til regionen og placerede ham  i forkant med vinfremstilling.

Efter vingårdens unikke historie, høre der også en unik historie til mærket. Santiago Ruiz datter, Isabel, fejrede sit bryllup i vingården. Hun tegnede et lille kort for at hjælpe gæsterne med at finde den rigtige vej, og så snart Santiago Ruiz så det, tilføjede han sit navn på kortet og besluttede at den uforlignelige tegning skulle være den endelige etiket. Teksten på etiketten er hans håndskrift.