4,5 vivino

Rusden Wines - Black Guts 2019 - Shiraz - Barossa Valley

550,00 kr

 

'The chief'

Vinen og traditionerne for at lave vin i Barossa har altid haft en beskedent udgangspunkt og en dybfyldt respekt for jorden og landet. En minimalistisk tilgang til vinlavningen gør vinene til gode repræsentanter for vine fra "Den nye Verden", som er lavet efter "Den gamle Skole"

TypeRødvin
Indhold i CL75
LandAustralsk
OmrådeBarossa Valley
FyldeFadpræget, Frugtig, Fyldig, Letkrydret, Meget Kraftig, Tør
DruerSyrah/Shiraz
God TilGrillede retter, Rødt Kød
År2019
Alkohol15 %
Vivino4,5
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Duft af krydder og overmodne bær. Stor årgang

tabs-icon2 Smag

Stor duft fra en fin årgang. Her alle noter man næsten kan finde frem af superlativer

Beskrivelse

Vingården Rusden er et familieforetagende i ordets bogstavligste forstand.

Familien passer på deres land, deres Terroir. Jobbet er at nurse og passe jorden og give det videre til de næste generationer. Også traditionerne læres videre og alt forgår med håndkraft. Både i marken og i kælderen.

Vingården ligger i Vine Vale, som er en del af den store Barossa dal, hvor så mange fantastiske rød og hvidvine kommer fra. Vine Vale er med dens hvide sandjord ovenover rødt ler, nok den mest frugtbare og konsistente drue dyrkende område i hele Barossa.

Vinene er af en unik karakter med balance og struktur. Rusden vinene har masser af frugt for her smager du virkelig den karakter de ønsker i deres vine. Alle vinene har en gennemgående stil, da de alle laves på den samme måde og er fra den samme jord. Denne Black Guts Shiraz er meget kraftig og frugtdreven. Masser af velintegreret fad og dybe mørke frugter.

Skabt til tunge retter

Se familiens video fra Rusden HER

Vingårdens hjemmeside

Hvad anmelderne siger

PARKER 2001 - 2003 - 2004 - Fra 96 p til 97 p.

top_ranked

Blandt top 1% af alle vine i verden

Område og Producent

I 1979 købte Christine og Dennis 40 ha. af dette frugtbare land med det hvide sand og den røde ler under dette. Måske det var det dårligste tidspunkt at blive drueavler på, da priserne var helt i bund, men drømmen om et hobbybrug og masser af natur og gode omgivelser til at opfostre børn var et eventyr for den nye familie. Dennis fortsatte sit job som lærer, for at tjene penge til deres hobby og for at forny vingården.

Selvom at det var hårde tider troede de hele tiden at deres druer kunne blive de bedste og de begyndte langsomt at eksperimentere i kælderen. Første gang med Cabernet Sauvignon og med den drue blev der et helt fad, som hele familien nød efterfølgende. Den var så god at de lavede deres egen etikette og vinen blev kaldt Rusden. Næste drue blev Shiraz og efterhånden blev vinen rigtig god. I 1997 købte man 5 brugte vinfade og man høstede Cab. Grenache og Shiraz. Man noterede sig forskelligheden i hvordan vinen udviklede sig i de forskellige fade.

Høsten 1998 gav dem nu hele 7,5 tons druer og den første hvide vin kom til. I 1999 yderligere Zinfandel og Mataro. I dag er Rusden kendt for super kvalitet og en enorm dedication. Christine og Dennis er nu gået på pension og sønnen har taget over og vinen bliver i disse år bare bedre og bedre.

RUSDEN_0970