Highland Park - Boxsæt - 12 - 18 - 25 års. 33,3 cl. - Old style Highland

2.995,00 kr

 

"The box set"

Highland Park er et af de mest navnkundige whiskymærker i verden og en af de bedste. Liggende på de afsidesliggende Orkney øer, lever det her et ensomt liv, mens man her stræber efter den ultimative whisky. Til den ultimative samler fås dette sjældne boxsæt. Sjælden fordi det er Highland Park "The Old Style" og det gør denne box sjælden.

TypeWhisky
Indhold i CL33,3
LandScotland
OmrådeOrkney
Beskrivelse

I et meget sjældent boxsæt får du i fremragende stand en 12 års, en 18 års og en 25 års Highland Park whisky Old Style. Også standen på boxen er fremragende og dette er virkelig til samleren. (se billeder)

12 års: 333 ml. 40 % - 18 års: 333 ml. 43 % - 25 års: 333 ml. 50,7 %

Se destilleriets hjemmeside HER

Område og Producent

Spredt i forvitrede farvande, 16 km fra det nordligste område af det skotske fastland, hvor Nordsøen stiger op for at møde Atlanterhavet, ligger de halvfjerds øer, der udgør Orkney. Kun tyve er beboede.

I Kirkwall på fastlandet, er Highland Park blevet destilleret siden 1798 - på samme sted som Magnus Eunsons oprindelige ulovlige destillationsapperat ved High Park. Destilleriet ligger næsten på polarcirklen på en breddegrad på 58.9847 ° N, omtrent det samme som Anchorage, Alaska.Og faktisk er man tættere på Oslo i Norge, end man er på London i Storbritannien.

Orkney ligger uden for de fem store whisky-skabende regioner i Skotland og har kun to destillerier - Speyside har 50, højlandet har 33 og endda Islay, der dækker omtrent det samme antal kvadrat miles som Orkney, har otte.

I over 220 år har man røget byggen over 4.000 år gammel tørv som er skåret fra Hobbister Moor, kun syv miles fra Highland Park destilleriet. Helt træløs, brænder denne tætte tørtvæv langsomt og med en forbløffende intensitet for at skabe en kompleks blomsteraroma i vores ovne, der leverer den stærkt afbalancerede, røgfyldte sødme, der kun findes i Highland Park.