Talisker "Distillers Edition" 1991 - Double Matured. Original old box style.

1.995,00 kr

 

"The Distillers"

En helt speciel Distillers Edition fra 1991. Dobblet modnet til 2004. En fantastik whisky for nyderen og samleren.

 

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeIsle of Skye
År1991
Alkohol45,8 %
Beskrivelse

Taliskerdestilleriet blev bygget i 1830 af Hugh og Kenneth MacAskill ved Loch Harport. Talisker betyder desuden ’bjergskrænt’, og destilleriet befinder sig som det eneste på vulkanøen Skye. Whiskyerne herfra er meget anerkendt for deres kvalitet og kraft. Destilleriets trippel-destillering sluttede i 1928. I 1960-62 blev destilleriet ombygget efter en brand. Efterfølgende, i 1972, blev det omformet til dampopvarmning. 

Denne fantastiske whisky er et adelsmærke for sjældenhed og overlegen kvalitet. Adelsmærket på etiketten, bære et symbol på destilleriet, året det blev grundlagt, fadtype og monogram for whisky makeren. Hver flaske i serien har et release nummer, som viser hvilket fad man speciel udvalgte til Destillers Edition. Denne flaske er i fejlfri stand og boxen er det gamle design. Meget samlerværdig.

Se Talisker hjemmeside HER - se en anmeldelse her af nyere udgaver HER - og en stemningsvideo HER

Område og Producent

Talisker er den ældste enkeltmalt Scotch Whisky, der er lavet af havet på bredden af ​​Isle of Skye, et af de fjerneste, robuste og alligevel smukke landskaber i Skotland. Få whiskyer fortæller historien om deres oprindelse bedre end Talisker. Dens lugt og smag forbinder straks drikkeren med det robuste miljø - som en varm velkomst fra et vildt hav. Det er et kraftværk; udfordrende men berømmet. En gang opdaget, aldrig ladt tilbage.

6 destillerier (Talisker-Dalwhinnie-Glenkinchie-Oban-Lagavulin-Cragganmore) har hver lavet en speciel DISTILLERS EDITION. Dette for at bringe en dimension til overfladen af hvad single malt smag også kan være. Hvert destilleri har håndplukket meget få af de bedste fade, som egnede til en Double Maturing. Whiskyen bliver modnet en anden gang i træfade, som whisky makeren udvælger. Talisker valgte et sherry fad hvori der tidligere havde været sød amoroso sherry.