Wemyss Malts - Single cask release - "Coconut Raspberry Snowball" - Bladnoch 1990

2.495,00 kr

 

"The Lowest"

En af de helt store uafhængige aftappere af skots whisky er Wemyss Malts. Ligesom de lige så kendte Silver Seal, opkøber de små partier fra skotske destillerier og tapper dem på flaske når man mener det rigtige tidspunkt er. Her er virkelig muligheder for at købe sjældne whisky til samleren eller den eksklusive smager.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeLowlands
År1990
Alkohol46 %
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Rigt aromatisk med 'rancio' -lignende kompleksiteter af overmoden tropisk frugt, jordagtige træaromaer og en næsten voldsom benzinlignende undertone. kokosnød, vanilje og træspånner kan også findes.

tabs-icon2 Smag

Fyldig bourbon Cask-påvirkning af kokosnød, træ og krydderier der eksploderer på ganen efter den indledende smag. Spirit-ledet frugtkarakter vises efter få sekunder i form af hindbær som estere og overmoden tropisk frugt og dessertvin.

tabs-icon3 Eftersmag

Cremet chokolade, brandy snaps, kokosnød og modne kirsebær i mellemlang længde.

Beskrivelse

Wemyss Malts køber fade fra destillerier over hele Skotland til deres verdensklasse single cask range. Hvet fad, der er valgt til aftapning, er repræsentativ for de bedste egenskaber i regionen, og navnet på hver whisky afspejler de unikke aromaer og smag, der findes i flasken.

Single cask whisky er unik, idet det er et øjebliksbillede af destilleriet på en produktionsdag og de type casks, whiskyen er blevet modnet i. Afhængig af alder og type type kan man flaske mellem 150 - 700 flasker, hvilket gør hvert udtryk unikt og meget eftertragtet, som når de først er udsolgt aldrig kommer igen.

Denne whisky er fra Lowland destilleriet Bladnoch. Den blev destilleret i 1990 og gemt af vejen i et gammelt og godt bourbon fad. 29 år efter blev indholdet tappet på flaske og det blev til kun 198 flasker. Navnet på whiskyen passer meget godt til den humoristiske indgangsvinkel Wemyss har, nemlig "Coconut Raspberry Snowball".

kculnqzeizco9zqoi09Se Wemyss hjemmeside HER - se også en video med ejeren William Wemyss HER

Område og Producent

WEMYSS-FAMILIEN

Udtalt 'Weems'; det skotske sprogord for huler, den historiske skotske klan og familie sporer dens rødder fra det gamle rige Fife i Skotland. I over seks århundreder var det forfædres hjem og sæde for jarlen af ​​wemyss; Wemyss Castle har siddet på toppen af ​​gamle huler, der er blevet dannet til de havbelagte klipper.

I mange århundreder er der blevet dyrket skotsk byg i det omkringliggende område af Wemyss-slottet, byg, der til sidst vil blive brugt til fremstilling af skotsk whisky ...

 HISTORIEN

Wemyss-familien blev bemærket i den skotske whiskyindustris udviklingshistorie i løbet af det 19. århundrede, da John Haig byggede sit første destilleri, Cameron Bridge, nu det største åndsproducerende destilleri i Europa, på Wemyss-familiens jord.

I dag dyrkes højt værdsat skotsk byg af landmænd på Wemyss Estate og bruges af mange førende destillatører til at fremstille deres malt whisky.

 Familiedrevet

Grundlagt af Williams Wemyss i 2005, udnyttede han sin baggrundsekspertise inden for premium fransk vinfremstilling og familiens skotske rødder til at begynde at udforske blandingen af ​​single malt whisky af kvalitet.  Whisky, new make spirit, eg-fade og moden whisky er ekspertiseret af Williams søster, Isabella Wemyss, for at fremstille overlegne, små batch-blandede malt-Scotch-whiskyer.

WEMYSS MALTS ANVENDELSE

Wemyss Malts foretager en omhyggelig og fokuseret tilgang til deres blends, og bruger kun et lille udvalg af whisky fra håndplukkede fade til omhyggeligt at fremstille karakteristiske og smagfulde blended malt Scotch whisky (tidligere kendt som 'vatted' eller 'ren' malt Scotch whisky).

WEMYSS MALTS HOUSE STYLE

Wemyss Malts anvender basis og signatur malt whisky fra flere skotske regioner. Man køber og modner whisky fra fad lagrer i forskellige aldre til deres opskrifter. Dette giver deres blendere en overflod af smag, der giver mulighed for udformning af komplekse blandede malt-skotsk whisky. Familiens mål er altid at glæde whiskydrikkere med tydelige smagsopskrifter, mens der altid stræbes efter balance og glathed.

Wemyss Malts whisky mestre de smag og aromaer, der kan opdages i deres smukt afbalancerede blended malts, samt i deres single casks

Brancheeksperter bruger, sammen med Wemyss Malts-teamet, mange lange timer i at glæde sig over de komplekst nuancerede smage og aromaer, der kan findes i hver whisky, og til sidst 'destillerer' en ekspansiv smagsnotat ned i en enkelt slagfuld og let at forstå navn.

 Arbejder med eksperterne

Wemyss Malts har hyret en af verdens største eksperter, Charlie Maclean, en autoritet inden for skotsk whisky og skaberen af ​​det skotske whisky flavour wheel. Charlie hjælper sammen med andre brancheeksperter i oprettelse, kvalitetskontrol og navngivning af alle Wemyss Malts whisky.

Ved at tage et blad fra Charlies bog skaber Wemyss Malts-panelet af whiskyudviklere farverige og beskrivende smagsstyrede navne for at beskrive alle deres whisky.

Takket være destillationsvidenskaben, magien med træmodning og kunsten at blande, er der trods alt en uendelig overflod af smag og aromaer at opdage i skotsk whisky.