4,3 vivino

TAYLOR'S QUINTA de VARGELLAS - VINTAGE 2005

325,00 kr

 

"Vargellas 2005"

Quinta de Vargellas er førende blandt vinmarkerne i Douro. Beliggende i den vilde og bakkede østlige del af dalen, er den blevet værdsat som en kilde til de fineste Portvine siden 1820'erne. I dag er den blandt de helt store vinmarker i verden. Her en investeringsport fra 2005.....

TypePortvin
Indhold i CL75
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeFrugtig, Fyldig, Halv Tør, Kraftig
År2005
Alkohol20 %
Vivino4,3
tabs-icon1 Duft

Blæksort farve med en smal lilla kant. Næsen er bygget på et solidt fundament af rige og potente solbær-, kirsebær- og brombæraromaer sammenflettet med noter af abrikos og blomme. Hints af cedertræ, gumcistus og violet giver den eksotiske duftende dimension, som er kendetegnende for Vargellas efterfulgte Vintage Ports

tabs-icon2 Smag

På ganen er det første indtryk smidigt og behersket, men finishen afslører et tætstrikket stof af senet tannin og udløser en kraftig bølge af rig sort frugtsmag.

Beskrivelse

Quinta de Vargellas er fremtrædende blandt vingårde i Douro. Beliggende i den vilde og bakkede østlige del af dalen, har den været værdsat som en kilde til de fineste Portvine siden 1820'erne. I dag er den blandt verdens store vingårde. Den oprindelige del af Quinta de Vargellas danner et stort nordvendt amfiteater af terrasseret vingård, der tårner sig op over floden Douro. Huset og vingården er samlet i centrum samt godsets egen banegård. På de stejle skråninger vest for vingården rejser de tørre stenvægge sig fra de ældste terrasser på ejendommen, som udgør en del af 'Vinha Velha' eller Old Vineyard. 

 De elegante og fint sammensatte vine fra Vargellas er bemærkelsesværdige for deres komplekse frugt, deres karakteristiske duftende kvalitet og deres velintegrerede senede tanniner.

I år, hvor en Taylor's Vintage ikke er deklareret, kan beslutningen tages om at flaske en Single Quinta Vintage Port. Denne er udelukkende lavet af druer dyrket på Vargellas ejendom og bærer ejendommens navn på etiketten.

En Quinta de Vargellas Vintage Port er generelt mere tidligt modnet end de erklærede Taylor's Vintages. Ofte ret imødekommende som unge, men de vil ikke desto mindre modnes godt i mange år, hvis de lægges ned.

Vinteren forud for 2005-høsten var ekstremt kold og tør, hvilket efterlod vandreserverne alvorligt udtømte efter et allerede tørt og varmt 2004.

Vækstsæsonen startede senere end normalt som følge af det kolde vejr og mangel på vand. Hele vækstsæsonen var præget af lavere kraft og lille bærstørrelse for alle druesorter.

Fra den 16. maj til den 6. september var der ikke mere regn. Men på trods af den ekstreme varme og tørkelignende forhold fortsatte modningsprocessen normalt, dog i et langsommere tempo end normalt. 

Heldigvis blev de tørre sommerforhold afløst af konstant nedbør mellem 6. og 9. september, hvilket gav vinstokkene den kritiske lindring, som de havde brug for, hvilket satte dem i stand til at fuldføre modningsprocessen og levere en perfekt moden og velafbalanceret høst.

Vingårdens hjemmeside Her og en lille video HER

Hvad anmelderne siger

Priser

  • 90 point i Wine Enthusiast
  • 92 point i Wine Journal, 2007 Taylor’s på Wine & Spirits' 2019 Top 100 Wineries
Område og Producent

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammelt. Taylor's er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Dourodalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Portvinene fra Taylor's var, er og vil fortsat være nogle af de største portvine!

358adcd3-a054-4bb7-9c60-f168e02a938b_700x700