4,5 vivino

TAYLOR'S QUINTA de VARGELLAS VINHA VELHA 2004 - 3 fl. i original trækasse

6.500,00 kr

 

"Vinha Velha 04"

Vargellas Vinha Velha Vintage Ports er de ultimative samlervine, udtryk for en gammel terroir, hvis egenskaber sandsynligvis aldrig vil blive gengivet. Som Taylors tekniske direktør David Guimaraens udtrykte det, "Det bemærkelsesværdige kendetegn ved 'Vinha Velha' vintageports er deres flerdimensionelle kompleksitet og deres karakteristiske og subtile personlighed. Dette stammer fra den rige mangfoldighed af traditionelle druesorter plantet på disse gamle terrasser. ” 2004 årgangen leveres kun i en eksklusiv trækasse med 3 fl.

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL75
LandPortugisisk
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Halv Tør, Kraftig
God TilBløde Oste, Grillede retter, Lagrede Oste, Rødt Kød, Skimmel Ost, Stærke Oste
År2004
Alkohol19,5 %
Vivino4,5
2 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Massivt koncentreret vin med intens sort frugt og aromaer af mørk bitter chokolade. Giver indtryk af en enorm rugende vin, der venter på at udtrykke sig.

tabs-icon2 Smag

næsten overvældende i sin intensitet. En række smagsoplevelser ramte derefter sanserne - mørk bitter chokolade, moden, rig sort blomme, kirsebær, blåbær og brombærsyltetøj. Vinen er sej, kødfuld, fuld af greb. Selvom strukturen er stor, er balancen finjusteret, så følelsen er af en vin med enorm kraft, men også stor finesse og elegance. Aromaer af cassis, brombær, lakrids og melasse tantaliserer ganen med en finish, der er lækker og behageligt lang.

Beskrivelse

Vinha Velha (udtales 'vin-ya velya'), der betyder Old Vineyard, består af fem individuelle og særskilte grunde placeret over og vest for ejendomsbygningerne. De er Polverinho, Gricha, Renova do Depósito, Renova do Armazém og Vinha Grande. Disse gamle terrasserede vinmarker, hvoraf nogle tørre stenmure blev bygget for to århundreder siden, indeholder meget gamle vinstokke, hvoraf mange nu er over 100 år gamle. Med undtagelse af Polverinho, som indeholder terrasser med en enkelt sort, der blev plantet af Dick Yeatman i 1927, indeholder Vinha Velha blandede beplantninger af mange forskellige traditionelle druesorter, hvoraf nogle sjældent plantes i dag

Vinteren 2003/2004 var meget tør, da den kun regnede 1/3 af den registrerede mængde den foregående vinter. Manglen på vand i den tidlige del af vækstsæsonen førte til meget lidt pres fra sygdommen.

Taylor's bekymring i juli var hovedsageligt en tvivl om vinstoksens kapacitet til at modne druerne på grund af den drastiske mangel på vand.

Årgangen skiller sig ud for de perfekte vejrforhold i hele perioden. De unge havne har en god struktur med meget friske aromaer af bærfrugter, der skyldes den køligere modne periode end normal.

OBS: 3 fl. i smuk original trækasse. En investering der lønner sig med denne sjældne Port fra Vinha Vela.

Vingårdens hjemmeside Her og en lille video HER

Hvad anmelderne siger

Flasket i juli 2006 forbliver denne vin lækker åben og viser blomster, violette dufte sammenflettet med rige lag af blomme og chokolade. Selvom den faste struktur er tydelig, er der mere end til muligelig fri til balance. En dejlig kombination af kraft og elegance.

Resultat: 97

Wine Enthusiast, Best of 2007

Område og Producent

Firmaet Taylor's - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammelt. Taylor's er stadig et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængigt. Taylor's hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor's dyrkes i Dourodalen på Taylor's egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Portvinene fra Taylor's var, er og vil fortsat være nogle af de største portvine!

358adcd3-a054-4bb7-9c60-f168e02a938b_700x700

De gamle murede terrasser på Vinha Velha repræsenterer den oprindelige del af Vargellas-ejendommen og indeholder dens ældste vinstokke. De er blevet klassificeret som verdensarv og udgør en af ​​Dourodalens mest imponerende historiske vinmarker samt kilden til en af ​​de sjældneste og mest efterspurgte af alle vintageporte.

 Vinha Velha (udtales 'vin-ya velya'), der betyder Old Vineyard, består af fem individuelle og særskilte grunde placeret over og vest for ejendomsbygningerne. De er Polverinho, Gricha, Renova do Depósito, Renova do Armazém og Vinha Grande. Disse gamle terrasserede vinmarker, hvoraf nogle tørre stenmure blev bygget for to århundreder siden, indeholder meget gamle vinstokke, hvoraf mange nu er over 100 år gamle. Med undtagelse af Polverinho, som indeholder terrasser med en enkelt sort, der blev plantet af Dick Yeatman i 1927, indeholder Vinha Velha blandede beplantninger af mange forskellige traditionelle druesorter, hvoraf nogle sjældent plantes i dag. 

I denne forstand repræsenterer Vinha Velha et stykke vinavlshistorie, dens idiosynkratiske og tilsyneladende tilfældige blanding af forskellige indfødte vinstokke, der står i kontrast til den ordnede og kontrollerede karakter af moderne vinmarker. Lejlighedsvis producerer disse gamle vinmarker den meget sjældne Vargellas Vinha Velha Vintage Port. Druerne, der blev brugt til at fremstille Vinha Velha Vintage Port, repræsenterer et meget begrænset udvalg af frugt fra de allerældste vinstokke. Mens Vinha Velha-plotene tilsammen repræsenterer mere end 15 procent af den samlede produktion af ejendommen, repræsenterer druerne, der anvendes til Vinha Velha Vintage Port, normalt mellem 1 og 2 procent.

Vargellas Vinha Velha Vintage Ports er de ultimative samlervine, udtryk for en gammel terroir, hvis egenskaber sandsynligvis aldrig vil blive gengivet. Som Taylors tekniske direktør og hovedvinproducent David Guimaraens udtrykte det, "Det bemærkelsesværdige kendetegn ved 'Vinha Velha' vintagehavne er deres flerdimensionelle kompleksitet og deres karakteristiske og subtile personlighed. Dette stammer fra den rige mangfoldighed af traditionelle druesorter plantet på disse gamle terrasser. ”