- Beskrivelse
En fantastisk vin på ældgamle druesorter som: Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio og Nocera. Desuden mindre mængder af Acitana, Jacché og Cor'e Palumba. Jeg har på fornemmelsen, at den sammensætning af druer har du ikke smagt før.
Fra den berømte Faro-producent Salvatore Geraci. Dette er en af hans topvine fra denne spændende hurtigt udviklende vinregion. Denne vin er udelukkende fremstillet af indfødte druer og er siciliansk og taler med en fornemmelse af både dette specielle sted og dets unikke frugt.
Se en virtuel smagning om vinen HER
- Hvad anmelderne siger
- Høj kvalitet for pengene. Lignende vine koster normalt 5 gange mere.Blandt top 1% af alle vine i verdenDenne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.
- Område og Producent
Siciliens mest elegante vine kommer fra denne lille producent beliggende i bakkerne omkring Messina.
Arkæologiske fund viser tegn på vinproduktion i området siden det fjortende århundrede f.Kr. Denne produktion affødte en blomstrende forretning, der fortsatte indtil arabernes ankomst, hvor den ophørte helt indtil afslutningen af den arabiske herredømme. I begyndelsen af dette århundrede reducerede ankomsten af phylloxera betydeligt produktionen, og produktionen er fortsat faldende, indtil den når sit minimum i 1985, da det risikerede at forsvinde helt.
I en pragtfuld siciliansk villa fra det 18. århundrede genoptog Palari produktionen af denne gamle og ædle vin med det formål at finde ved hjælp af moderne teknikker de kvaliteter, der gjorde Faro berømt over hele verden.
Vingårde i Faro tegnet af Santo Stefano i Messina er plantet med gamle oprindelige druer med stemningsfulde navne som: nerello, cappuccio, nocera tignolino palumba, core 'og acitana, galatena, calabrese og andre. Alle druer, der udgør Faro DOC.
Vinfremstillingsfilosofien under Salvatore Geraci er enkel: lav to vin med de samme oprindelige druer, men med forskellige valg. Hans Rosso del Soprano, en blanding baseret på en vin kendt i antikken som Mamertino, kommer fra de indfødte nerello mascalese, nerello cappuccio og nocera druer. Den primære vin, der vises fra Palari, er Faro. Her inkluderer vinen et finere udvalg af de samme druer for at gøre dette til en Tre Bicchieri-vinder. Faro (hvilket betyder fyrtårn) er en lille DOC, næsten den mindste i Italien. Med lidt over 6 ha (15 acres) i DOC-området er produktionen helt klart lille. Sicilias stigende fokus på moderne produktionsteknikker og internationale sorter har haft en vis succes, som på planeta-godset; men Palari giver en forfriskende pusterum fra denne trend med deres fantastiske oprindelige vine.
Til denne vin høstes der med meget lidt udbytte og det gør bærrene meget koncentrerede. Vinstokkene er over 80 år gamle og vender mod sydøst på meget stejle skråninger på helt op til 78 % i stigningsgrad. Her oppe i højderne er meget forskel på dag og nat temperaturmæssigt. En flot balance mellem syre og frugt gør en stor forskel i det endelig produkt. Vinen gæres med lokalt gær og efter gæring kommer vinen i fade og ligger 24 måneder før den tappes på flaske, som opbevares i 18 måneder før salg. Palari Family Proprietor Salvatore Geraci er krediteret for at bevare den gamle Denominatione di Faro, grundlagt for langt over 100 år siden.