St. Magdalene - Gordon & Macphail - "Rare Old" - 1975 - 35 Y

7.995,00 kr

 

"In to the heaven"

Omend at destilleriet i dag er lukket, findes og udgives der stadig meget gamle editions. Vi har fundet en fra den ufhængige og meget anerkendte aftapper Gordon & Macphail.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeLowlands
Alkohol43 %
tabs-icon1 Duft

Sherry noter med stærke frugtsmag - melon og røde æbler. Tørt touch med urte aromaer.

tabs-icon2 Smag

 Ret sødlig med smag af egetræ og humle. Nogle elementer udvikler lyng (honning).

Beskrivelse

Denne Malt whisky er fra det nu lukkede St. magdalene destilleri, som var et Lowland destilleri i byen Linlithgow. Whisky'en er destilleret i 1975 og modnet på fad indtil aftapningen i 2010. Flasken og kassen som den er i, kommer i perfekt stand.

Se en video fra det nu lukkede destilleri HER

Område og Producent

St Magdalene, eller Linlithgow, som det også blev kendt som, var et stort destilleri, der indtog en førsteklasses position mellem Unionskanalen og jernbanelinjen. Destilleriet havde ikke kun fordel af sine egne skinnesider, men også af sin egen kaj, hvor kul og koks blev landet for at fyre op under St. Magdalenes destillationsapperater. Vand fra Unionskanalen blev brugt til køling, selvom procesvand blev hentet fra en artesisk brønd på stedet.

Da det til sidst blev erhvervet af DCL, var St Magdalene et relativt stort destilleri med 14 washbacks, fem stills (to wash'es; tre low wines), tre worm tubs, 19 lagerhuse og kapacitet til at producere over 1 million liter alkohol om året. På tidspunktet for whiskyforfatter Alfred Barnards besøg i det  19. århundrede noterede han nogle 'meget gamle' whisky lagret i lagrene, destilleret i 1875 og 1877, og nogle ældre. Han ville have været overrasket over alderen på nogle af dem der er tilgængelige i dag, omend i begrænsede mængder.

Selvom det meste af destilleriets whisky var bestemt til blanding, er det blevet aftappet af uafhængige under både mærkerne St Magdalene og Linlithgow. Diageo frigav to officielle aftapninger som en del af sin Rare Malts-serie i 1990'erne-en 23-årig 1970-årgang og en 19-årig 1979-årgang. En 30-årig aftapning ved navn Linlithgow blev også frigivet i 2004 som en del af Diageos særlige udgivelser for det år.

På et tidspunkt var Linlithgow hjemsted for fem destillerier, og selvom det var St. Magdalene, der overgik dem alle, er dets whiskyproducerende dage væk.

St Magdalene blev bygget i midten af ​​1700-tallet af Sebastian Henderson for at modsætte sig opførelsen af ​​Bulzion-destilleriet, der dukkede op et par år tidligere. Henderson havde lejet jorderne i St. Magdalene's Cross -klosteret af grevinden af ​​Dalhousie for at bygge destilleriet.

I 1798 købte destilleriet og provosten Adam Dawson, der allerede drev det tilstødende Bonnytoun -destilleri, St. Magdalene. Downsons virksomhed voksede hurtigt, så St. Magdalene absorberede det oprindelige Bonnytoun -sted og strakte sig over 10 hektar jord.

St Magdalene forblev i familieeje indtil begyndelsen af ​​det 20. århundrede under A&J Dawson, som blev inkorporeret som et aktieselskab i 1895.

I 1912 stod A&J Dawson under intens konkurrence og et fald på markedet,som så medførte konkurs. Virksomheden blev købt af likvidatorerne af Distillers Company Ltd (DCL) og licenseret til William Greer & Co.

To år senere blev det et af de originale fem destillerier bestående af skotske maltdestillatorer sammen med Rosebank, Glenkinchie, Clydesdale og Grange destillerier.

DCL fortsatte driften af ​​St. Magdalene i hele det 20. århundrede, selvom destilleriet blev et af ni permanent lukket af virksomheden i 1983.

Destilleriet blev renoveret til beboelseslejligheder i begyndelsen af ​​1990'erne, selvom dets maltestald og ovn, der er registreret som C -fredede bygninger, forbliver. St Magdalenes pagodetag er den sidste påmindelse om stedets destilleringsarv.