JURA - 18 Year old - Single malt of Jura

795,00 kr

 

"The timeless"

En tidløs 18 år gammel maltwhisky, som er modnet i rødvinsfade. En whisky som burde være i enhver samling. Jura whisky fra den øde ø af samme navn er fantastiske.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeJura
Alkohol45 %
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Aromaer af karamel, tropiske frugter og kanel

tabs-icon2 Smag

Smag af rig sort skovfrugt, kakao og kaffe

tabs-icon3 Eftersmag

Modnet i atten lange år i amerikansk hvid eg ex-bourbon tønder og beriget af superb Premier Grand Cru Classé Bordeaux tønder

Beskrivelse

Det siges, at intet menneske kan have indflydelse på tiden og dens strømninger. På Jura derimod, strækkes tiden af de skiftende årstider, bliver påvirket af et foranderligt mikroklima og beriges konstant af naturen. I dette miljø lagrer man tålmodigt alkoholen i udsøgte fade af amerikansk hvid eg, som tidligere har indeholdt den søde Bourbon Whiskey.
Senere raffineres indholdet yderligere ved en ekstra lagring i fine, gamle rødvinsfade. Dette kan kun skabe en whisky af ypperligste kvalitet. Lægger man 18 års lagring oven i denne formel så har man skabt en helt unik teenager. Resultatet er en dram med en fantastisk fylde afsluttet af rødvinsfadets prikkende lethed og forfinede noter af røg.
Med en farve, der mest minder om rosentræ, sætter den straks sit aftryk. Duften af sød malt, kanel og ingefær spredes, så snart proppen lettes fra flasken og smagen domineres entydigt af friske skovbær, dog med et lille strejf af Jura kendetegnet – grannåle. Det hele munder ud i en blanding af mørk chokolade og kaffe, som hænger rigtig lang tid i ganen.

Se destilleriets hjemmeside HER - En smuk video tur på destilleriet HER - se en skæg video hvor denne whisky anmeldes HER

Område og Producent

5000 kronhjorte og 175 mennesker bor på denne stormomsuste ø, lige nordøst for Islay på den skotske vestkyst. Her ligger øens eneste destilleri og her produceres de verdenskendte whiskies, der bærer øens navn. På Jura er du, ligesom whiskyen, meget tæt på naturen. Friske hummere og smukke sandstrande. Her er én butik, én pub, én vej og ét lille samfund, der har lært at leve med at banken kun lægger vejen forbi øen én gang om ugen – og så i bus! Jura er et paradis og et eventyr, hvilket forfatteren George Orwell nød godt af, da han boede på øen og skrev romanen”1984”.

Whiskyen fra Jura er ikke tilnærmelsesvis så røget som på naboøen Islay, men stadig med de særlige smagsnuancer, der kendetegner en rigtig ø malt fra Skotlands vestkyst. Vandet fåsf ra kilden ‘the Bhaille Mhargaidh, som løber over sten og kun indeholder lidt tørv. De 2 destillérkar er blandt industriens højeste og bidrager til en let og ren sprit.

Mød Graham Logan som er destilleri manager:

Graham Logan begyndte at arbejde på Jura Distillery som trainee-mashman en kold søndag aften i november 1991. Under hans træner Kenneths opmærksomme væsen lærte Graham om malt og hvordan man udvinder sukkeret. Dette var kun det første skridt på hans lange rejse til at mestre whisky destillationens tidskendte håndværk. I løbet af de næste to og et halvt årtier arbejdede Graham i alle afdelinger på destilleriet og mestrede hver produktionsfase. I dag er Graham nu Distillery Manager.

Selv efter 25 år indrømmer Graham, at hver dag giver en ny udfordring og belønning. Han sætter en ære i den whisky, han og hans talentfulde team producerer, og deres lidenskab er lige så meget en del af det, der gør Jura Whisky unik som de utroligt høje potstills der giver den sin glatte delikate smag.

Fra den første dag, hvor Graham flyttede til Jura, blev han sprængt væk af øen. ”Jeg elsker at gå til vores vandkilde på Market Loch, fra Loch kan du ikke se huse eller bygninger, bare vilde dyr og bjerge. Så indser du, hvor stor og tom Jura er og den magi, der skaber. ”

Så hvilket råd ville Graham give til nogen, der tænker på at blive whisky-destilleri? ”Jeg vil anbefale det til alle; være forberedt på at starte i bunden, arbejde hårdt og på tværs af alle afdelinger for at få viden. Det er en livslang karriere og meget givende. ”

grahamloganjuralrg