- Beskrivelse
Macallans samarbejde med Sir Peter Blake begyndte i 1986, da han designede en etiket til et sæt på tolv 1926 60 år gamle single malt.
Mærkaten i Blakes signaturstil afspejler den tid, da det sherry krydrede fad blev lagt ned for at tålmodigt modnes på destilleriet i løbet af 1920'erne.
I 2012 samarbejdede man igen for at fejre 80 år med Sir Peter Blake. - Det resulterende kunstværk er som en skattekiste af farver og historier, der indeholder otte whiskyminiaturer, hver med et mærke, der afspejler et bestemt årti af Sir Peter Blakes liv, omgivet af indviklede kunstværker, der repræsenterer Macallans whiskyfremstillingsproces.
Sir Peter Blake er en beskeden, men altid nærværende persolighed for en af det tyvende århundredes store kulturelle bevægelser. Hans Pop Art -kreationer definerer varig ikonoklasme, da han udfordrer etablerede tankegange og opfattelsen af kunst. Hans signatur måde med print, collage, fotografering og farve får beskueren til at se tingene på nye måder. Geniet er ved siden af hinanden, hvor opsigtsvækkende kontraster præsenterer karakterer og sammenhænge i frisk lys. Igennem årtierne har Sir Peter Blakes unikke og tidløse signaturstil overgået mode, musik og forskellige kunstbevægelser.
- Område og Producent
Macallan var en af de første destillatører i Skotland, der blev lovligt licenseret. Siden da har man opbygget et ry som en af verdens førende single malt whisky. Oprettelsen af Macallan trækker på den afgørende påvirkning fra Spanien, Nordamerika og Skotland - og af deres respektive naturlige råvarer kombineret med traditionelle metoder og håndværk.
Macallan-destilleriet blev grundlagt af Alexander Reid, bygmand og skolelærer. Områdets oprindelige navn var "Maghellan", hentet fra det galliske ord "magh", der betyder frugtbar jord og "Ellan", fra munken St. Macallan Estate indtil 1400. Landmændene havde lavet whisky på deres Speyside-gårde i området i århundreder ved hjælp af deres overskydende byg i de roligere vintermåneder.
MacAllans omdømme for det ekstraordinære er kendetegnet ved de helt specielle kvalitets egetræfade, som Macallan er kendt for. De håndplukkede fade leveres med krævende specifikationer fra The Macallan Whisky Mastery Team, indkøbt, udformet, ristet og krydret under det vågne øje af Macallan Master of Wood. For ethvert udtryk af Macallan er kvaliteten af whisky i vid udstrækning afhængig af kvaliteten på de ege fade, den er modnet i, samt kvaliteten af deres spirit destilleret fra vand, gær og byg. Med op til 80% af Macallans endelige karakter og smag bestemt af fadekvalitet er dette den mest fremtrædende faktor for at sikre og levere kvaliteten og stilen af deres single malt.
Alle deres whiskyer tager 100% af deres farve fra det træ, hvor de modnes. Da træ er et naturligt produkt, er hvert træ forskelligt og giver whiskyen forskellige smag og farver under modningen. Whiskyproducenternes dygtighed sikrer, at farve er så konsistent som muligt til tappning foretages gennem styring og valg af fade, der giver spektret af naturlig farve, der er essentiel for Macallan single malt.
Macallan arbejder tæt sammen med producenter i Spanien, som leverer fadene og som kommer fra skovene i det nordlige Spanien. Derefter "krydres" fadene i 18 måneder, før de fragtes til Skotland, hvor de fyldes med The Macallan 'new make' spirit.