Fettercairn - 12 year - Highland single malt

450,00 kr

 

"The Fetter"

Fettercairn er måske ikke det mest kendte destilleri, men med masser af historie og traditioner. Med denne 12 års får du lidt af historien.

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeHighland
Alkohol40 %
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

 Nogle røg på næsen, faktisk ganske lynget. Der er også mange saltede kornnoter. Grød og karamel sødme.

tabs-icon2 Smag

En cremet, mælkeagtig krop med mere grød. Røgen er der også i baggrunden.

tabs-icon3 Eftersmag

En god lang finish med tørven kommende langsomt frem for malt og toffee.

Beskrivelse

Fettercairn Distillery blev grundlagt i 1824 af Alexander Ramsay, ejer af Fasque-ejendommen, der omdannede en kornmølle ved Nethermill til et destilleri. Efter at have mistet sin formue blev Alexander tvunget til at sælge ejendommen til Gladstone-familien i 1829. John Gladstones søn William Gladstone, fortsatte med at blive premierminister og kansler for skatten og var medvirkende til at gennemføre forskellige reformer af beskatningen af ​​whisky.

I 1973 købte Whyte & Mackay Fettercairn destilleri, og det har været hos virksomheden siden.

Buen og enhjørningen er to symboler, der er stærkt forbundet med Fettercairn. Enhjørningen siges at stå for renhed og styrke og har været et symbol på Skotland siden kong Robert III's regeringstid. Det bruges også inden for Ramsay-klanstammen, som grundlæggeren Alexander Ramsay bragte med sig til destilleriet. Fettercairn-buen dominerer indgangen til byen og blev bygget til at mindes et besøg af dronning Victoria og Prins Albert i 1861. Dette symbol er også blevet brugt i design og logo for Fettercairn malts.

Den nye Fettercairn 12 Y.O. har en solgylden fremtoning og dufter af frisk vanilje, modne pærer og lette krydderier. I smagen kan man opleve friske nektariner, tropiske
frugter og en antydning af ristede kaffebønner og ingefær. Der er en mindeværdig eftersmag af søde appelsiner og brændt karamel.

Se destilleriets hjemmeside HER - se et videobesøg HER

Område og Producent

Fettercairn distillery er lidt gemt væk ved foden af Grampian bjergene på østkysten af Skotland i det der hedder Highland. Old Fettercairn, som i dag ikke bruger navnet old, har destilleret her siden 1824 og gør det derfor til et af de ældste destillerier i Skotland.

Landsbyen Fettercairn har en ligeså rig historie som destilleriet. Det ligger i hjertet af fin landbrugsjord - et smuk landdistrikt, der altid har tiltrukket besøgende. Den 20. september 1861 smuglede dronning Victoria og hendes mand Albert sig væk fra det nærliggende Balmoral castle for inkognito at besøge pubben Ramsay Arms (stadig landsbypubben). De nød drinks og et måltid, altsammen i det skjulte. Landsbyboerne rejste senere et monument til minde om besøget - en imponerende bue, der stadig står i centrum af landsbyen.

I midten af ​​1950'erne eksperimenterede whiskymakerne i Fettercairn med at finde måder at skabe et renere udtryk for deres spirit. De fandt ud af at hælde vand ned i det stadig afkølede kobber, hvilket øgede kondens indeni, så kun de letteste dampe kunne stige til vejrs. De skabte et kobberrør rundt om toppen af ​​destillationsapperatet for kontinuerligt at dæmpe det med vand - en genial og praktisk løsning, der forbliver unik i skotsk whiskyfremstilling i dag.

 Ud over logoet med Enhjørningen er den nye serie af Fettercairns flasker støbt sådan, at de symboliserer dette unikke
reflux system. Desuden er gavekartonen inspireret af disse anløbne, irrede kobberhalse med masser af patina.