- Beskrivelse
Til fremstilling af slåengin bruges der 800 gram slåenbær pr. liter færdig slåengin. Slåenbærrene høstes efter frosten har sat ind sidst på̊ året, hvorefter de trækker i 6 måneder sammen med Elg Gin No. 1, der er sødet med dansk sukker. Herefter hældes saften fra og bærrene presses.
Slåen er i familie med blommen, men er i modsætning til blommen meget bitter.
DEN PERFEKTE SERVERING - Se en video med Henrik hvor han fortæller om sloe gin HER
Elg Sloe Gin kan drikkes rent (evt. med is & en appelsinskal), med Fever-Tree Mediterranean & appelsinskal eller i cocktails sammen med Ginger Beer.
Se destilleriets hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
Elg Sloe Gin har vundet Sølv ved IWSC 2019.
- Område og Producent
Destilleriet er etableret i 2009 og har produceret aquavit, absinth, marc og brandy. Brandy og marc er baseret på vindruer fra destilleriets egne vinmarker.
I dag er fokus på GIN!
Destilleriet ligger tæt ved Fredensborg med jorde ned til Esrum Sø og har sin egen vinmark. Destillationen foregår med et tysk håndlavet kobberkolonne-destillationsapparat. Destilleriet har udstyr til tapning på stedet og rummer et hightech laboratorium med blandt andet en gaskromatograf, der bruges til kvalitetssikring.
Henrik Elsner er bioorganisk kemiker, og han er destilleriets Master Distiller. Henrik Elsners vision er at producere autentisk spiritus ved at kombinere godt håndværk med solid naturvidenskab.
I dag fremstilles seks forskellige ginner, der alle er baseret på de samme tre botanicals: Enebær, korianderfrø og fynske gulerødder. Ginnerne er compound-ginner, da hver enkelt botanical er destilleret separat og efterfølgende blandet. Alkoholen er kornsprit baseret på hvede. Der anvendes også udtræk (macerat) af enebær og violette gulerødder.
De tre botanicals destilleres på forskellig vis for at opnå et perfekt destillat med bedst mulig duft og smag. Specielt korianderfrø har mange uønskede smagskomponenter, der fjernes under destillationsprocessen.
Enebærrene kommer fra Makedonien, hvor de vokser vildt, og korianderfrø kommer primært fra Ukraine og Bulgarien. Gulerødderne fra Fyn er høstet i slutningen af juli, og de destilleres indenfor 24 timer for at opnå den friske gulerodssmag.
De individuelle produktionsmetoder giver en ekstraordinær præcision og sikrer gintyperne hver deres personlige smag, duft, og farve.Alle gintyperne har relativt høje alkoholprocenter, da de indeholder betydelige mængder af æteriske enebærolier. Olierne er tungtopløselige i vand, og derfor kræves der mere alkohol, så de kan holdes opløste i ginnen gennem længere tid.