- Beskrivelse
Grundlægger og ejer af ElgSpirits Henrik Elsner har en bredt sammensat baggrund om kemiker, som gastronom, og som dansk vinavler. Der blev derfor investereret i et avanceret tysk destillationsapparat, der er blandt verdens bedste – State of the Art. Selve Destilleriet blev bygget med udsigt over Esrum Sø i de smukkest tænkelig omgivelser. Her kan naturen konstant inspirere, og der er plads til at dyrke sine lidenskaber, så der hele tiden kan ske produktudvikling.
Elg Gin No. 1 er en krystalklar allround gin. Den er baseret på enebær, korianderfrø og danske gulerødder. Smagen er domineret af enebær.
DE 3 BOTANICALS
De tre botanicals destilleres på forskellig vis, for at opnå perfekte destillater med bedst mulig duft og smag. Specielt korianderfrø har mange uønskede smagskomponenter, der fjernes under destillationsprocessen. De danske gulerødder destilleres en gang om året i slutningen af juli.
DEN PERFEKTE SERVERING
Elg Gin No. 1 er perfekt til cocktails, men den kan dog også drikkes rent. Den kan blandes med de fleste tonic vand til en GT. På grund af den høje mængde af enebær bliver en GT opaliserende.
Se destilleriets hjemmeside HER - og en lille video om ELG No 1 HER
- Hvad anmelderne siger
Elg Gin No. 1 har blandt andet vundet dobbelt guld på CWSA 2017 og Silver Outstanding ved IWSC 2016 & 2018 samt Guld Outstanding ved IWSC i 2020.
Dommernes kommentarer ifm. smagningen
"Enthusiastically intense, pronounced and expressive. Intensely herbal with vibrant juniper, fresh citrusy lime, cardamom and coriander bursting onto the palate. Above and beyond the classic dry gin experience, delivering an exuberant liveliness that bursts with flavour. Score 98/100."
5, 50, 70 & 300cl. 47,2% Alc. Vol.
- Område og Producent
Destilleriet er etableret i 2009 og har produceret aquavit, absinth, marc og brandy. Brandy og marc er baseret på vindruer fra destilleriets egne vinmarker.
I dag er fokus på GIN!
Destilleriet ligger tæt ved Fredensborg med jorde ned til Esrum Sø og har sin egen vinmark. Destillationen foregår med et tysk håndlavet kobberkolonne-destillationsapparat. Destilleriet har udstyr til tapning på stedet og rummer et hightech laboratorium med blandt andet en gaskromatograf, der bruges til kvalitetssikring.
Henrik Elsner er bioorganisk kemiker, og han er destilleriets Master Distiller. Henrik Elsners vision er at producere autentisk spiritus ved at kombinere godt håndværk med solid naturvidenskab.
I dag fremstilles seks forskellige ginner, der alle er baseret på de samme tre botanicals: Enebær, korianderfrø og fynske gulerødder. Ginnerne er compound-ginner, da hver enkelt botanical er destilleret separat og efterfølgende blandet. Alkoholen er kornsprit baseret på hvede. Der anvendes også udtræk (macerat) af enebær og violette gulerødder.
De tre botanicals destilleres på forskellig vis for at opnå et perfekt destillat med bedst mulig duft og smag. Specielt korianderfrø har mange uønskede smagskomponenter, der fjernes under destillationsprocessen.
Enebærrene kommer fra Makedonien, hvor de vokser vildt, og korianderfrø kommer primært fra Ukraine og Bulgarien. Gulerødderne fra Fyn er høstet i slutningen af juli, og de destilleres indenfor 24 timer for at opnå den friske gulerodssmag.
De individuelle produktionsmetoder giver en ekstraordinær præcision og sikrer gintyperne hver deres personlige smag, duft, og farve.Alle gintyperne har relativt høje alkoholprocenter, da de indeholder betydelige mængder af æteriske enebærolier. Olierne er tungtopløselige i vand, og derfor kræves der mere alkohol, så de kan holdes opløste i ginnen gennem længere tid.