4,0 vivino

Collard-Picard "Terres de Meunier" - Rødvin fra Champagne

595,00 kr

 

"The quiet one"

En af de helt store specialiteter i Champagne, er ikke mousserende Champagner. Altså almindelige rødvine, lavet på Pinot Meunier, som er en af de røde hoveddruer til Champagner. Vi har fået fat i bare 6 fl. fra Collard-Picard fra 2015. 

TypeChampagne, Rødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeChampagne
FyldeFadpræget, Frisk, Frugtig, Fyldig, Mineralsk, Tør
DruerPinot Meurnier
God TilAperitif, Bløde Oste, Faste oste, Fugle vildt, Lyst Kød, Milde oste, Sushi, Tapas
År2015
Alkohol12,5 %
Vivino4,0
5 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Spændt og velafbalanceret med ægte cremet karakter. Virkelig appetitlig og energisk. Raffineret. Pænt samlet. Bravo..

tabs-icon2 Smag

Spændt og velafbalanceret med ægte cremet karakter. Virkelig appetitlig og energisk. Raffineret. Pænt samlet. Bravo.

Beskrivelse

Denne fantastiske "stille vin" laves af Collard-Picard kun i exceptionelle årgange. 2015 var et sådan år og vingården producerede kun 1824 fl.

Terres de Meunier 2015 kommer fra en enkeltvinmark kaldet Les Louves beliggende på de bedste spots på højreside af Marnedalen. Rødvinen er 100 % Pinot Meunier, som sammen med Pinot Noir og Chardonnay er hoveddruer i Champagne. I Marne har man altid haft en forkærlighed for Meunier og tit ser man også Champagner med ren Meunier.

Druerne til denne vin dyrkes økologisk. Macerationen foretages ved en lav temperatur på 12 gr. - Gæringen sættes i gang med vingårdens egen gær. Lagringen sker på såvel gamle som nye 228 liters fade og over en periode på 18 mdr. - Vinen filtreres ikke.

Vingårdens hjememside HER

Se en video fra huset HER

Område og Producent

Collard-Picard er et af de mest spændende huse i Champagne i dag, som absolut er på forkant med kvalitet. Både Olivier og Caroline er fra fremtrædende Champagne-familier, og Oliviers bedstefar Rene var en pioner inden for økologisk landbrug i regionen. De er, hvad der er kendt som en uafhængig avler, baseret 15 km vest for Epernay. 

De har strålende grand cru- og 1er- cru i Mesnil, hvor de dyrker Chardonnay og dyrker økologisk. Det er også hjemsted for et par af Champagnes mest berømte cuvees som Krug Le Mesnil og Salon Mesnil. I Marne har de en mark, der anses for at være en af ​​de bedste for Pinot Meunier og Pinot Noir. Collard-Picard ælder denne champagne i træ, hvilket er meget usædvanligt, og går tilbage til den mere traditionelle måde at lave god champagne på i fortiden.

Collard-Picard bruger ikke malolaktisk gæring og vælger at modne flere af deres Champagner på egefade, som man gjorde mere i de gamle dage. Det giver Champagner, der har vældig fylde, krop samt karakter og stilmæssigt ligger flere af deres cuvéer meget tæt eksempelvis Krug.