4,6 vivino

DOM PÈRIGNON - VINTAGE 1998

2.795,00 kr

 

"Dom P 1998"

Dom Pérignon fås kun som årgang. Kun de bedste druer udvælges. Hver årgang er unik og nyfortolker årstidernes unikke karakter.

TypeChampagne
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeChampagne
FyldeFyldig, Mineralsk, Tør
DruerChardonnay, Pinot Noir
God TilAperitif, Asiat. retter, Bløde Oste, Dansk Julemad, Faste oste, Fed Fisk, Fisk, Fugle vildt, Grillede retter, Kryd. retter, Lagrede Oste, Lyst Kød, Milde oste, Skaldyr, Sushi, Tapas
År1998
Alkohol12,5 %
Vivino4,6
tabs-icon1 Duft

Dom Pérignon fra 1998 har en intens hvid-gylden farve og er smukt klar og fin på næsen, hvilket indikerer en dejlig modenhed og viser grå brød, mandelkage og jod smag, sammen med citron og appelsin aromaer. 

tabs-icon2 Smag

klarhed og mineralske friskhed fortsætter på den yderst elegante, finessefyldte og silkebløde teksturerede gane, og den komplekst smagende, meget fornemme finish er tør og mineralsk, og afslører en stimulerende saltholdighed og spænding

Beskrivelse

Året var præget af to usædvanlige og modsatrettede hændelser: den spektakulære afbrænding af druerne forårsaget af rekordhøje temperaturer i august efterfulgt af exceptionel nedbør i de første to uger af september. Høsten blev forsinket, og ventetiden blev belønnet med det mirakuløst fine vejr, der fulgte. Druerne var sunde og ved topmodenhed.

Flasken er i perfekt stand og det samme er den smukke æske dertil. Opbevaret som en Champagne skal....

Vinhusets hjemmeside HER

 

Hvad anmelderne siger

"This is a wine that thrives on tension between its structure, opulence, elegance and poise. It is certainly ripe and opulent, but it is so well balanced and layered with acidity, and flavors of almonds, orange peel and kiwi fruits. It will certainly age."
95 Points - Wine Enthusiast

 

97 point Int'l Wine Review

Ydre citationstegn Dom Pérignon fra 1998 er absolut sensationel på dette stadium i udviklingen. Det var en vidunderlig overraskelse at se, hvor afbalanceret og forførende denne vin er i dag. Med en lidt lavere viskositet end '98, byder Dom Pérignon '96 dig velkommen med en vidunderlig nøddeagtig og muggen buket, efterfulgt af stor spænding og lineær progression på midten af ​​ganen. Den dejlige følelse af friskhed supplerer smagen af ​​nøddeagtig, vild svampe, tørvemos og frugtplantage. Dette kombinerer for at imponere med sin smukke saltvandsstribe, der løber gennem den overordentlig lange finish. Selvom det simpelthen er slående nu, har dette stadig masser at tilbyde og bør fortsætte med at drikke smukt i mindst et årti mere, og muligvis endnu længere. (OB) Indre citationstegn (7/2019)

Område og Producent

I det 17 århundrede nærede munken Dom Pierre Pérignon en ambition om at skabe "verdens bedste vin". Dette dristige og visionære sind gik endda så langt som at gøre sig fortjent til en plads ved solkongens bord, som blev vundet over af kvaliteten af ​​hans vin.
Tre århundreder senere viderefører Dom Pérignon denne enestående håndværkers vision og arbejde, og han anses nu for at være Champagnes åndelige fader. Dom Pérignon årgange er produceret med de bedste druer på ejendommen. Hver af dem er en unik kreation med en stil og en identitet, som er unikke for dens årgang: Det er op til Chef de Cave at beslutte, om årgangen skal erklæres.
Denne vision er håndgribelig gennem den subtile balance, der kendetegner House Champagnes - en alliance af modenhed, livlighed, lethed og intensitet - som giver vinen potentialet til at ældes med smidighed og elegance.