- Beskrivelse
Cuvée Louise er skabt som en hyldest til Louise Pommery og er en vin af absolut renhed, der udtrykker indbegrebet af Pommerys enestående vinfremstillingsekspertise. Avize, Cramant og Aÿ: Cuvée Louise stammer fra disse 3 Grands Crus, juveler fra hele Champagne-regionen.
2005-høsten fandt sted med køligt, tørt og solrigt vejr, ideelle klimatologiske kvaliteter til en vellykket årgang.
De smukkeste klaser blev udvalgt under høsten og bragt tilbage til pressen til øjeblikkelig presning, hvorved man opnåede kvintessensen af den første presning.
Det er en blendet Champagne fra vinmarkerne Ay, Avize og Cramant, alle klassificerede Grands Crus Classés i toppen af kvalitetshierarkiet af Champagner. Druesammensætningen er: 60% Chardonnay og 40 % Pinot Noir
Mad og vin: server mellem 8-10 ° C. - forslag: asparges i mousselinesauce eller ristet hummer med sort trøffel eller en bøf af dampet pighvar ledsaget af østerssvampe. Fremragende til fisk i sauce eller grillet a la plancha.
Se huset Pommeroy's hjemmeside HER - Se en fantastisk video om Cuvée Louise HER
- Hvad anmelderne siger
-- 94 point : FALSTAFF
- Område og Producent
Champagne Pommery er et champagnehus beliggende i Reims . Huset blev grundlagt som Pommery & Greno i 1858 af Alexandre Louis Pommery og Narcisse Greno med den primære virksomhed som uldhandel . Under vejledning af Alexandres enke, Louise Pommery , var firmaet dedikeret til champagneproduktion og blev hurtigt et af regionens største champagnemærker. [1] Champagne Pommery var det første hus til at kommercialisere en brut Champagne i 1874.
Det er muligt at besøge denne champagnekælder og også Villa Demoiselle, lige foran Champagne Pommery House i Reims.
Pommery er i øjeblikket ejet af Vranken-Pommery Monopole Group (beliggende i Reims ), som også ejer Heidsieck & Co Monopole og Vranken, Château la Gordonne, Domaine Royal de Jarras og Rozès i deres portefølje.
Domaine Pommery blev, som ovenfor nævnt grundlagt som Pommery & Greno af Alexandre Louis Pommery og Narcisse Greno i 1858 for at handle med uld.
Efter Alexandres død i 1860 omdannede hans kone, Jeanne Alexandrine Louise Melin (Madame Pommery) la maison Pommery til at producere premium-champagne, da champagnehandelen boomede. Hun forvandlede også crayeres (gallo-romerske kridtbrud) til en 12-mil lang underjordisk kælder, som kan opbevare mere end 20 millioner flasker i dag.
Madame Pommery anerkendte potentialet for tør mousserende Champagne i Det Forenede Kongerige. Hun ændrede sin champagneopskrift for at skabe "Pommery Nature", som ikke havde Champagnes typiske sødme og syrlighed - men var "så tør som muligt, blød og fløjlsagtig" og "uden stivhed". Denne Pommery-stil blev kendt som " Brut ."
Pommery Brut forvandlede Champagne og slyngede også Pommerys Champagneproduktion og berømmelse.
Under Madame Pommery udviklede Pommery-vinen sig også til en med finesse og munter lethed, takket være den langsomme ældning i kridtkældrene.
Efter Madame Pommerys død blev vingården videregivet til det næste medlem af Pommery-familien, hendes datter Louise.
Vingården forblev i Pommery-familien indtil 1979 - hvorefter den blev solgt. Det gik ned ad flere hænder, før det blev købt af Moet Hennessy i 1994.
Men Moet Hennessy troede ikke på Pommerys ideologi og gik på kompromis med champagnens kvalitet for at udvide champagneproduktionen. I 1996 solgte de Pommery efter at have beholdt en stor del af sin frugtbare vingård.