4,5 vivino

Collard-Picard "Archives 2012" - Champagne Grand Cru

2.150,00 kr

 

"One of the ones"

Collard-Picard er et af de mest spændende Champagne huse med en høj grad af innovation og nytænkning. Denne Champagne er måske den bedste vi har smagt.

TypeChampagne
Indhold i CL75
LandFransk
OmrådeChampagne
FyldeFadpræget, Fyldig, Kraftig, Tør
DruerChardonnay, Pinot Noir
God TilAperitif, Fisk, Grillede retter, Skaldyr, Sushi
År2012
Alkohol12,5 %
Vivino4,5
1 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

friske æbler, pærer, karamel, brioche, mandler og skovbund. Den dybe, fyldige smag kalder klart på mad, så vi er mere ovre i en eksklusiv foodie Champagne end klassiske aperitif-bobler. 

tabs-icon2 Smag

friske æbler, pærer, karamel, brioche, mandler og skovbund. Den dybe, fyldige smag kalder klart på mad, så vi er mere ovre i en eksklusiv foodie Champagne end klassiske aperitif-bobler. 

Beskrivelse

Eksklusivt fra grand cru-vinmarker er dette Collard-Picards topchampagne, fremstillet af et lille parti af vinstokke, der lider af viftebladvirus, hvilket resulterer i særligt små udbytter af forbløffende høj kvalitet, koncentrerede bær. Lagret i 30 måneder på tønde og på flaske i mange år før udgivelsen - 80% Chardonnay og 20% Pinot Noir. Ingen malolaktisk fermentering eller filtrering –  Dosagen er nede på 2g.

Flasken er i en forseglet smuk trækasse. Aldrig været åben.

Vingårdens hjememside HER

Se en video fra huset HER

Område og Producent

Collard-Picard er et af de mest spændende huse i Champagne i dag, som absolut er på forkant med kvalitet. Både Olivier og Caroline er fra fremtrædende Champagne-familier, og Oliviers bedstefar Rene var en pioner inden for økologisk landbrug i regionen. De er, hvad der er kendt som en uafhængig avler, baseret 15 km vest for Epernay. 

De har strålende grand cru- og 1er- cru i Mesnil, hvor de dyrker Chardonnay og dyrker økologisk. Det er også hjemsted for et par af Champagnes mest berømte cuvees som Krug Le Mesnil og Salon Mesnil. I Marne har de en mark, der anses for at være en af ​​de bedste for Pinot Meunier og Pinot Noir. Collard-Picard ælder denne champagne i træ, hvilket er meget usædvanligt, og går tilbage til den mere traditionelle måde at lave god champagne på i fortiden.

Collard-Picard bruger ikke malolaktisk gæring og vælger at modne flere af deres Champagner på egefade, som man gjorde mere i de gamle dage. Det giver Champagner, der har vældig fylde, krop samt karakter og stilmæssigt ligger flere af deres cuvéer meget tæt eksempelvis Krug.