4,2 vivino

Champagne Marteaux Guillaume - Marne - "Le Métisse" - Extra brut

385,00 kr

 

"MG Rosé"

Vi er så heldige at have vores eget champagnehus i sortimentet. Marteaux Gillaume slår efter vores bedste mening de store huse i kvalitet og identitet. På kun 8 ha i området Marne laves den dejligste Champagne. Læs meget mere herunder.....

TypeChampagne, Rosé
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeØkologisk
LandFransk
OmrådeChampagne
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerChardonnay, Pinot Meurnier, Pinot Noir
God TilAperitif, Bløde Oste, Chokolade/konfekt, Fed Fisk, Frugt, Kryd. retter, Stærke Oste, Sushi
År2018
Alkohol12,5 %
Vivino4,2
18 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

fersken, pære og honning, derefter smurt brioche.

tabs-icon2 Smag

pære og honning, derefter smørsmurt brioche

Beskrivelse

Vingårdens champagner er 100% hjemmelavede, 100% fra egne vinstokke. Gang på gang forsøger Guillaume bogstaveligt talt at lægge mere og mere natur i sine flasker.

Han blander sin vin og fremhæver terroirens kendetegn for at levere hele karakteren. Hele sortimentet af champagner er Brut, tilsat lavt eller intet sukkerindhold. For enhver MG -champagne tager modningen på de fine bærme mellem 5 og 8 år i deres kælder. Denne tålmodighed lader aromaer og smag harmonisk smelte ind i deres vine.

For det meste fremstillet af Pinot Meunier, som er meget almindeligt i Marne dalen og denne drue afslører en smidig række fine bobler og en elegant rundhed som dominerer. Derefter vises terroirens stærke baggrund, der balsamerer både palet og glæde ved ar drikke den.

Deres reservevintank - la perpétuelle - er startet for omkring 20 år siden. Tanken er aldrig helt tømt og fører den gamle vin og den unge vin til at modnes på den bedste og mest unikke måde. Alle deres cuvéer blandes med 20 til 30% af denne reservevin (undtagen Esprit Terroirs, millésimé). Det er en retningslinjeforbindelse mellem cuvéerne.

Område: Marnedalen. Druesorter: Chardonnay (45%), Pinot Meunier (36%), Pinot Noir (19% - Bonneil)

Vinificering: rustfri ståltank og egetræsfad (26%)

En klassisk champagneblanding og et spændende resultat af moden frugt. En klassiker med en festlig atmosfære, der begejstrer måltider med sine komplekse noter. 

En blanding af de tre store champagne druesorter (Meunier, Chardonnay, Pinot noir), Fine bobler, en gylden farve, komplekse aromaer og det er det. Vinstokfersken, pære og honning, derefter smørsmurt brioche, er i fuldstændig harmoni. Lav dosage (3,5 g/L). Ingen malolaktisk gæring.

Vingårdens hjemmeside HER - Hvor ligger Marne. Se HER - Se en fed video fra vingården HER

Område og Producent

Champagne vingården Guillaume MARTEAUX er beliggende i den idylliske landsby Bonneil, i Vallée de la Marne, som strækker sig vestpå ca 20 km. vest for Reims. Bonneil ligger i et hul i en dal og omgivet af vinmarker på stejle bakker.  I dette stykke himmerrige finder en ode på jorden: beskyttet mod vind, vinstokke på jord af kalksten og mergeljord. Her giver naturen modne og komplekse aromatiske druer.

Familie vingården har mangfoldig savoir-faire og kører nu i femte generation.

Først var man vinbønder, som leverede druer til kooperativer, derefter specialister i vinplanter til salg - Massaleudvælgelse for hele Champagne -regionen. Familiens vinbønder Bliver selvstændige i 1996. I dag fortsætter man det arbejde, der blev startet af forfædre med ydmyghed og lidenskab, drevet af ønsket om evig udvikling.

I slutningen af ​​det 19. århundrede begyndte de første vinstokke i familie vingården at producere champagne. På det tidspunkt var landsbyen Bonneil allerede berømt for sine hvide vine, især værdsat af adelige mennesker og aristokrati fra Paris og omegn.

I begyndelsen er Marcel MARTEAUX (Guillaumes bedstefar) vinavler. Derefter bliver han avler af lagerplanter i løbet af de næste 20 år. Derfor er vingården blevet plantet i massale udvalg . Denne metode giver en bred genetisk mangfoldighed og et godt helbred til stokken, såsom en høj naturlig modstandsdygtighed og et godt immunsystem.

Marcel og hans svigerfar: Gilbert RENARD har et vidunderligt forhold. Uadskillelige arbejder de sammen og udvider deres aktivitet med vinstokkene, der vokser. Dag for dag videregiver de deres passion for markarbejde til Joël MARTEAUX: Marcel og Guillaumes far. Senere bliver Joël MARTEAUX og hans kone, Catherine, påvirket af deres søn Guillaume og hans opmuntring til uafhængighed. I 1996 beslutter de at oprette deres eget mærke MARTEAUX GUILLAUME.

I 2003, efter sine ønologi -studier, overtager Guillaume en del af familiens ejendom, trin for trin. I dag er vingården på næsten 8 hektar. Guillaume brugte flere evner og sit naturlige iværksætteri til at udvikle og få ejendommen til at blomstre. Vingården er beliggende i Vallée de la Marne, hovedsageligt ved bakkerne i Bonneil og Azy-sur-Marne, i et smukt og naturligt amfiteater af vinstokke. Derefter lander den anden del af vingården i Romeny-sur-Marne og Charly-sur-Marne. Beskyttet mod vind, vinrankerne har det godt i kalksten og mergeljord. Her giver naturen modne og komplekse aromatiske druer. Balancen mellem sukker og syre er særlig god her. Samtidig er der også en sand seam, der krydser bjergskråningen og bringer nogle særlige egenskaber til vinen.

Guillaume er vinavlsproducent -récoltant manipulant - i 17 år. Han er en af ​​disse new wave -vinproducenter, der prædiker og producerer et bæredygtigt landbrug og vindyrkning. Ikke fordi det er på mode, ikke at blive mærket som ..., men for at respektere Jorden og alle levende organismer, for som Antoine De Saint-Exupéry sagde: «Jorden tilhører os ikke. Vi lånte det af vores børn ».

 • Nul anvendt insekticid
 • Nul kemisk ukrudtsmiddel brugt
 • Mekanisk forarbejdning til jord
 • Biodiversitet: Naturligt græs og urter i vinmarkerne
 • Regenerativ homøopati
 • Naturlige behandlinger
 • Naturlig kompost
 • Vinskud knuses for at bringe næringsstoffer til jorden
 • Biodiversitetsreservater oprettet: insekthuse, græsslåede og uklippede områder ...
 • Agroforestry Projet, i hjertet af vingården.

  Druer er skrøbelige. De presses forsigtigt og så hurtigt som muligt. Guillaume træffer dette valg for at øve en skånsom vinifikation, uden input, undtagen homøopatiske doser af sulfitter og brug af indfødt gærstamme. Bekymring for både menneskers og jordens sundhed, besluttede vingården at sulfitter skulle bruges meget nænsomt. For at fuldføre sin knowhow studerer Guillaume Biodynamik. Vinfremstillingsprocessen er allerede drevet af sæsonbetingelser, månens cirkler, meteorologiske påvirkninger og atmosfærisk tryk. Guillaume planlægger altid aftapning i klart vejr. 

  Ingen malolaktisk gæring foretages. Det giver Gullaume mulighed for at beholde store og kraftfulde syrer. Stramme vine er de bedste til at forbedre sig selv under en lang lagring. Det er en af ​​vingårdens signaturer.

  I kælderen under jorden svajer en mystisk telluråre den rustfrie beholder af deres reservevin som indeholder lees. Denne reservevin er startet for omkring 20 år siden. Tanken er aldrig helt tømt: den fører den gamle vin og den unge vin til at modnes på den bedste og unikke måde. Alle vingårdens cuvéer blandes med 20 til 30% med denne reservevin (undtagen Esprit Terroirs, millésimé). 

 • I fadrummet  udvides år efter år deres fadkollektion. Fad integrationen på champagnevin er ikke påkrævet. Den mest interessante fordel er luftudvekslingen mellem naturlige materialer som luft, træ og vin ved mikrooxygenering. Der sker en alkymi. Denne videnskab er fascinerende! Hver egetræsfade er unik og giver vinen enestående smag og smag. Vine gæres og modnes et år på egetræsfade, ikke filtreret, og bevarer al deres kvalitet.