4,2 vivino

Dalva Port - Colheita 1990

399,00 kr

 

'Best buy port 1990'

Portvine er trenden i øjeblikket. Efter at have siddet i bagfeltet, er populariteten for de ædle dråber taget til. Vi får hele tiden nye årgange, men skifter også tit ud, da det er et volantilt marked for årgangsport. 

 

TypeHedvine, Portvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
OmrådeDouro
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Let Sødlig
DruerTinta Roriz, Touriga Nacional
God TilDessert
År1990
Alkohol20 %
Vivino4,2
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Intens og fin aroma, som kommer efter at denne og de andre Colheitas ligger på fad i 6 til 8 år. I duften findes også mandel, hasselnød, figen og honning, smagen er kraftig og meget attraktiv.

tabs-icon2 Smag

smagen er ligeså intens med masser af krydderi og tørret frugt. Det går igennem i næsten alle Colheita vinene, men jo ældre de bliver jo mere bløde og runde, med tanniner som er helt integreret.

Beskrivelse

 C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år. Vi sælger rigtig mange af disse typer Portvine. Selvfølgelig fordi de smager dejligt og er bløde og runde, men også til gaver, da der er årstal på flaskerne og kender man en, som har fødselsdag eller jubilæum fra et af de år vi har portvine fra, så er det en populær gaveidé.

En Colheita Port lever sine første mange år på fade i Portugal. Colheita kan populært sagt, kaldes en årgangs tawny. Mindst 7 år skal den lagre på fad før den må frigives. Først på flaske udvikles vinen ikke nævneværdigt, men kan holde mange mange år. Selv når du har åbent portvinen, kan den godt holde sig helt op til 6 måneder. Grunden hertil er, at vinen i forvejen er blevet udsat for luft og kan i modsætning til eksempelvis Vintage port, som skal drikkes relativt hurtigt efter åbning, godt klare at være åbent et godt stykke tid.

Colheita 1990 fra Dalva fadlagrer fra høståret og tappes først på flaske umiddelbart inden den sendes på markedet. Dalva Colheita 1990 har derfor næsten 30 års fadlagring på bagen. De mange år på fad har afrundet vinen, der nu fremstår i perfekt balance mellem kraftfuldhed og elegance. Smagen byder på nuancer af mørk tørret frugt, blommer og hasselnødder. Samtidig er den ikke ældre end at sødmen er holdt flot i skak af et godt bid. Fadlagret port, der er sublimt afrundet og dog stadig har rigeligt med karakter og vitalitet til at klare selv tungere desserter eller kraftige oste.

Denne Colheita er blevet tappet på flaske 2018 - DU KAN FÅ LEVERET I TRÆKASSE PÅ OPFORDRING

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

 

Hvad anmelderne siger
critic_favorite
18.5 ved Jancis Robinson
 
93 points Robert Parker
The 1990 Colheita Tawny Port Dalva is a bar-top bottling from March 2019, a field blend of grapes like Touriga Nacional, Touriga Franca and Tinta Roriz (and others). It has 138 grams per liter of residual sugar. This is far more complex than the 1995, showing a touch of molasses as well as caramel, but perhaps not quite as fresh. It’s fresh enough, though, and adds a bigger finish with a lot of power. At first, I was a little concerned that the alcohol was noticeable, but that seemed to get better not worse as it sat in the glass. This is impressive on many fronts, but it isn’t always the freshest Tawny. Those who prefer complexity won’t care. It is pretty fine nonetheless.
Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked. I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER