Opslået dato: 10. januar 2022
- Beskrivelse
Vinene fra Banfi er født af en dyb kærlighed til dette fantastiske land. De er produceret med udvalgte druer fra specialiserede vinmarker og udtrykker den ægte og autentiske karakter af den toscanske jord og ledsager os på en rejse gennem en af Italiens mest forførende vingårde. Takket være deres livlighed og friskhed er disse vine behagelige at drikke, når de er unge og egnede til daglig forbrug, uden at gå på kompromis med Banfis karakter og høje kvalitetsstandarder.
Vinen her er en rødvin på druen Albarossa. En ukendt drue fra Piemonte. Albarossa er en krydsning af Chatus og Barbera , udviklet i 1938 af den italienske enolog, professor Giovanni Dalmasso. Han troede, at han brugte Nebbiolo til at skabe denne og andre krydsninger. Men Nebbiolo di Dronero er faktisk den ubeslægtede Chatus-druesort, også kendt som Bournin og stammer fra Ardèche -regionen i Frankrig.
Kort kold maceration af druerne (24 timer), efterfulgt af hudkontaktgæring i en periode på 8-10 dage ved en kontrolleret temperatur med hyppig overpumpning for at forstærke og bevare frugtaromaerne. I slutfasen af gæringen hæves temperaturen en smule for at lette udvindingen af pigmenter fra skindet, hvilket giver vinen en dybere farve. Vinen er lagret på franske egetræsfade i 12 måneder.
OBS: Denne vin sælges kun på webshoppen og ikke i butikken. Årgang kan ligeledes være anderledes. Forhør dig gerne......
Vingårdens hjemmeside HER - Se en smuk video fra vingården HER
- Hvad anmelderne siger
Banfi PiemonteLa Lus Albarossa 2017
Opslået dato: 31. august 2020
Banfi PiemonteLa Lus Albarossa 2016
Opslået dato: 22. oktober 2019
Banfi PiemonteLa Lus Albarossa 2014
Rig og ret frisk på samme tid. Dette er en imponerende struktureret og moderne Piemont-rød til denne svære årgang. En rigtig god balance mellem sorte frugter og velforarbejdede tørre tanniner på ganen, som er til stede lige igennem den ret lange finish. Drik eller hold.
Opslået dato: 5. juli 2018
Banfi PiemonteLa Lus Albarossa 2012
En rig, fløjlsblød rød med herlig mørk frugtkarakter af brombær, blåbær og mørk chokolade. Fuld krop. Saftig afslutning. En saftig, delikat rød fra en drue, der er en krydsning mellem nebbiolo og barbera. Drik nu.
Opslået dato: 31. marts 2016
- Område og Producent
Banfi blev grundlagt i 1978 takket være viljen fra de italienske-amerikanske brødre, John og Harry Mariani.
Fra begyndelsen var målet for de to brødre at skabe en avanceret vingård kombineret med den mest avancerede videnskab i vinmarkerne til produktion af premium-vin.
Sammen med Mariani-familien ser man også Ezio Rivella, som er en af Italiens vigtigste enologer. Han forstod, at ejendommen på grund af jordens rigdom og den privilegerede mikroklimatiske position ville have stor kapacitet til udvikling af fine vine.I disse år købte brødrene, John og Harry, også Bruzzone, en historisk vingård i Piemonte. Grundlagt i 1860 og specialiseret i produktion af mousserende vin og er i dag kendt som Banfi Piemonte.
Banfi-ejendommen strækker sig syd for Montalcino til grænsen til Val d'Orcia. Af de 7.100 hektar land er omkring en tredjedel beplantet med vinstokke, i en konstellation af enkelte vinmarker. Resten er olivenlunde, frugttræer (hovedsageligt blommer), skov og krat.
Som et projekt, der er dedikeret til at fremhæve de værdsatte DOC'er i nedre Piemonte, repræsenterer Banfi Piemonte den perfekte union mellem den hundrede år gamle mousserende vin tradition og en stor erfaring opnået igennem arbejdet i kældrene. Ejendommen strækker sig mellem byerne Novi Ligure og Acqui Terme over et område på 124 acres, hvoraf 114 er vinstokke.
Banfi's dedikation til Toscana har for nylig bragt Banfi til nye territorier. En af de mest stemningsfulde i regionen: Bolgheri, hvor en lille ejendom baseret på etruskernes legende producerer en Bolgheri DOC; Maremma, et område dedikeret til produktionen af Vermentino; og Chianti, mest værdsat til fødslen af Chianti Classico.
Vingården, der er designet til at beskytte druens integritet og rigdom, anvender avanceret teknologi, resultatet af revolutionerende teknisk forskning og innovation.
Og i denne samme filosofi, der er baseret på kontinuerlig forskning, kom et antal projekter til at foregå på deres ejendom, herunder undersøgelse af Sangiovese kloner og forskning om sammensætning og modning af træ til tønder.
Således er vingården i dag særdeles velkendt for at producere gode vine af meget høj kvalitet. Dette har Castello Banfi tydeligt bevist ved vinde flere anerkendte konkurrencer og 12 gange løbet med den flotte titel som "Bedste italienske vineri" ved Vinitaly.