- Beskrivelse
D 30. August 2021 var det en stor ære for Thy Whisky, at tage imod Hendes Kongelige Højhed Dronningens besøg på deres destilleri som led i hendes sommertogt med Kongeskibet dette år. Hun tilbragte en lille times tid sammen med folkene bag, hvor de viste gård og destilleri frem og skænkede hende en dram god dansk single malt whisky i smagerummet i den gamle hestestald.
I anledning af besøget har man forberedt en helt særlig aftapning, som får tilnavnet 'Thy Whisky no 16 - REX'.
Til den særlige anledning har man valgt en whiskytype, som Thy Whisky aldrig før har tappet. Destillatet er deres ’Kara’ destillat med et hint af tørverøg. Whiskyen har ligget på fad i 4-4½ år på ex-bourbon og PX sherry tønder.
Aromaer af brændt karamel, den dybsøde PX sherry og frisk vanilje fra bourbonfadene smelter sammen til en meget rund og kompleks sødme. Tørven tilføjer et strejf af ’grønne’, syrlige noter som græs og citrusfrugter.
Whiskyen er tappet ved 49,5 % alc. vol., hvor whiskyen er intens og aromatisk, men samtidig føles meget blød på tungen.
DATA:
NAVN: Thy Whisky No. 16 – Rex
KORN: Odyssey byg dyrket økologisk på Gyrup (56,891o N, 8,428o Ø)
ALDER: 4 år - DESTILLERET: Januar 2017 – juli 2017 - TAPPET: September 2021 - ANTAL: 862 stk. - MALT: Pale, karamel og tørverøget malt
FAD: Ex-PX, Ex-Bourbon - Ikke kold-filtreret - Naturlig farve - VOLUME: 50 cl. - ALKOHOL: 49,5Se en video fra Thy Whisky HER
Thy Whisky hjemmeside HER
- Område og Producent
Thy Whisky Destilleri ligger på slægtsgården Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste nabo.
Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted, med en historie der går tilbage til det tidlige 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleriet og gårdmalteri er Gyrup stadig et moderne økologiske landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 550 hektar planteavl.
Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé - at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning og af karakter vores nærområde, Thy. I dag ejer og driver 8. generation i familien Gyrup Gård og Thy Whisky. Der bliver brugt både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe whiskyen.
Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade af gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.
Se mere på www.thy-whisky.dk