- Beskrivelse
Pommery Nature blev skabt i 1874 af den daværende Pommery-kældermester Victor Lambert og var den første årgang "brut" i Champagnes historie. Det er denne brut, der er krediteret for at etablere House of Pommerys berømmelse, stil og succes, da denne brut var delikat og subtil i modsætning til tidligere Champagner med deres høje niveauer af sukker og alkohol; en tilpasning til højsamfundets voksende præference for lettere og mindre søde vine.
Champagnehuset producerer vine med munter lethed ved hjælp af druesorter af forskellig høstkvalitet. Den karakteristiske smag af champagnen afhænger dog af dens blanding, vinfremstilling og hvor længe den holdes til ældning.
Lad os se på vinfremstillingsprocessen i Domaine Pommery:
- Champagne Pommery er lavet af druer fra de 300 hektar store Grand Cru-vinmarker på Montagne de Reims og Côtes de Blancs. De høstede druer gennemgår gæring i vingårdens kar - som ligger lige bag ved Pommery-kældrene.
- Efter gæring blandes de forskellige vine af kældermesteren, Clement Pierloto, for at give Champagne den karakteristiske Pommery-aroma og smag.
- Pommery kældre er en af de fineste i Reims, hvor deres champagneflasker modnes ved 10 grader celsius. Kridt i kældrene holder på fugten om sommeren og varmen om vinteren.
Se huset Pommeroy's hjemmeside HER
- Hvad anmelderne siger
- 91 point i DECANTER WORLD WINE AWARDS 2022
- 90 point i WINE ENTHUSIAST
- Område og Producent
Champagne Pommery er et champagnehus beliggende i Reims . Huset blev grundlagt som Pommery & Greno i 1858 af Alexandre Louis Pommery og Narcisse Greno med den primære virksomhed som uldhandel . Under vejledning af Alexandres enke, Louise Pommery , var firmaet dedikeret til champagneproduktion og blev hurtigt et af regionens største champagnemærker. [1] Champagne Pommery var det første hus til at kommercialisere en brut Champagne i 1874.
Det er muligt at besøge denne champagnekælder og også Villa Demoiselle, lige foran Champagne Pommery House i Reims.
Pommery er i øjeblikket ejet af Vranken-Pommery Monopole Group (beliggende i Reims ), som også ejer Heidsieck & Co Monopole og Vranken, Château la Gordonne, Domaine Royal de Jarras og Rozès i deres portefølje.
Domaine Pommery blev, som ovenfor nævnt grundlagt som Pommery & Greno af Alexandre Louis Pommery og Narcisse Greno i 1858 for at handle med uld.
Efter Alexandres død i 1860 omdannede hans kone, Jeanne Alexandrine Louise Melin (Madame Pommery) la maison Pommery til at producere premium-champagne, da champagnehandelen boomede. Hun forvandlede også crayeres (gallo-romerske kridtbrud) til en 12-mil lang underjordisk kælder, som kan opbevare mere end 20 millioner flasker i dag.
Madame Pommery anerkendte potentialet for tør mousserende Champagne i Det Forenede Kongerige. Hun ændrede sin champagneopskrift for at skabe "Pommery Nature", som ikke havde Champagnes typiske sødme og syrlighed - men var "så tør som muligt, blød og fløjlsagtig" og "uden stivhed". Denne Pommery-stil blev kendt som " Brut ."
Pommery Brut forvandlede Champagne og slyngede også Pommerys Champagneproduktion og berømmelse.
Under Madame Pommery udviklede Pommery-vinen sig også til en med finesse og munter lethed, takket være den langsomme ældning i kridtkældrene.
Efter Madame Pommerys død blev vingården videregivet til det næste medlem af Pommery-familien, hendes datter Louise.
Vingården forblev i Pommery-familien indtil 1979 - hvorefter den blev solgt. Det gik ned ad flere hænder, før det blev købt af Moet Hennessy i 1994.
Men Moet Hennessy troede ikke på Pommerys ideologi og gik på kompromis med champagnens kvalitet for at udvide champagneproduktionen. I 1996 solgte de Pommery efter at have beholdt en stor del af sin frugtbare vingård.