3,8 vivino

HAREWOOD WINERY - "FLUX I" - SOUTH WEST AUSTRALIA, ESTATE SHIRAZ

249,95 kr

 

"Aussie Shiraz"

For føste gang introducere vi vine fra vindistriktet "The Great Southern" i Sydvest Australien og hvor hovedbyen hedder Perth.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandAustralsk
OmrådeSouth Australia
FyldeFrugtig, Fyldig, Tør
DruerSyrah/Shiraz
God TilBløde Oste, Grillede retter, Rødt Kød
År2016
Alkohol14 %
Vivino3,8
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

dufter af rababer, brombær, peber, solbær og en smule eg og cedertræ. 

tabs-icon2 Smag

opulent mund med silkebløde tanniner og toner af brombær, søde kirsebær og vanilje, som runder af i en lang eftersmag med mineralsk snert.

Beskrivelse

Western Australia producerer mange fantastiske vine. Jeg tror, ​​at "det store sydlige" er i en misundelsesværdig position, med en evne til at fremstille klasse eksempler på de fleste sorter; det være sig Frankland-floden Shiraz og Merlot, Mount Barker Cabernet og Shiraz, Porongurup Riesling, Danmark Chardonnay, Pinot og Sauvignon Blanc. Som en vinproducent, der får druer fra hele regionen, er det som at arbejde i en slik-butik! Kombiner dette med den relative manglende bevidsthed om denne afsides region, så synes fremtiden meget lys og spændende.

- James Kellie , Chief Winemaker

Great Southern er et af de vildeste vinområder i Australien. Et broget tæppe af forskellige klimaer og jordbundsforhold. Prisvindende vinmager Kellie har givet sig selv den udfordring at lave small batch-vine, der afspejler de vildt forskellige klimatiske forhold – og han mestrer at give sine vine en frisk coolness og fuld modenhed. Nogle af Australiens fineste shiraz-druer dyrkes i Frankland River i Great Southern. James Kellie bruger dem til at lave håndlavet mester-shiraz. - Vin er levende og ‘Flux’ betegner noget i stadig forandring og det er præcis den slags vin, Harewoods Flux-vine er. Eksperimenter, nogle vilde, nogle knap så vilde, men alle resultater af en konstant undersøgelse af Great Southerns ekstremt mangfoldige terroir. - Flux I består af 100 % Shiraz, høstet sent for at få maksimal frugt og rigdom. Solbær, læder, krydderiet, brombær, chokolade og skovbær med vaniljestrejf fra 36 måneder på store fade. Tæt, kompakt, kraftig, fed, nærmest sort og uanset dybde.

Se vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra "The Great Southern" HER

Hvad anmelderne siger

★★★★★ Ekstra Bladet
Mørke bær i duften. En koncentreret vin med en flot syre. Brombær, peber, solbær, tobak og vanilje i smagen. Velbalanceret med en lang krydret afslutning.

★★★★★ Gastro
Så kommer aftenens overraskelse eller i hvert fald den vin som stak mest udenfor. En god shiraz fra Australien men masser af fylde og smag. Selv om den kommer fra et varm område og forventningen kunne være en “bamsevin” så er der masser af syre. Den dufter af rababer, brombær, peber, solbær og en smule eg og cedertræ. Hvis du ikke er til Rhone er dette det rigtige vin for dig.

★★★★★ Finansbureauet
Imponerende blød og elegant australsk Shiraz med en duft af læder og engelsk lakrids og opulent mund med silkebløde tanniner og toner af brombær, søde kirsebær og vanilje, som runder af i en lang eftersmag med mineralsk snert.

★★★★★ James Halliday
Outstanding Winery

Område og Producent

Winemaker, James Kellie, tilbragte 5 år på Charles Sturt University Winery ved at fremstille prisvindende vine fra en række  forskellige regioner - køligt klima Tumbarumba fizz, store McLaren Vale Shiraz, ikoniske Coonawarra Cabernets osv. Dette blev efterfulgt af 5 år som vinmager hos Howard Park, hvor opgaven var at lave vine som udviste respekt for "Great Southern Wines. Vi er ikke langt fra hovedbyen Perth.

Igen imponerede mangfoldigheden i regionen - klassiske, komplekse Shiraz fra den nyopståede Frankland-flod. I 2003 besluttede han at købe Harewood Vineyard og etablerede sidenhen en ret så stor vingård til at producere en række vine, der fremhævede den fantastiske dybde i mangfoldighed og kvalitet i den store sydlige region. Dens kvalitet af druer er afspejlet i Harewoods imponerende resultater - 33 trofæer i nationale og internationale tests siden 2004.

Hvorfor "The Great Southern?

Western Australia producerer mange fantastiske vine. Jeg tror, ​​at "det store sydlige" er i en misundelsesværdig position, med en evne til at fremstille klasse eksempler på de fleste sorter; det være sig Frankland-floden Shiraz og Merlot, Mount Barker Cabernet og Shiraz, Porongurup Riesling, Danmark Chardonnay, Pinot og Sauvignon Blanc. Som en vinproducent, der får druer fra hele regionen, er det som at arbejde i en slik-butik! Kombiner dette med den relative manglende bevidsthed om denne afsides region, så synes fremtiden meget lys og spændende.

- James Kellie , Chief Winemaker
 

Den Korte Avis skriver således om Harewood:

 Hvis man ikke lige havde været der, ville de fleste nok aldrig have vidst, at der i Western Australias Great Southern region, som selv med australsk målestok er noget af det vildeste vilde, ligger fem vinområder, hvoraf det ene hedder noget så eksotisk som Denmark. De øvrige fire er Frankland River, Mount Barker, Porongurup og Albany, og fælles for dem er, at der her laves vin i verdensklasse.

 Største vinområde

Området, der er Australiens største vinregion, strækker sig over en rektangel på 200 km fra øst til vest og 100 km fra nord til syd ud mod Stillehavet. Beliggenheden i klimatisk henseende svarer til Bordeaux’s i Frankrig, og dette kølige middelhavsklima parret med rigt varierede jordbundsforhold giver maksimal grobund for dyrkning af de europæiske hoveddruetyper.

 I Great Southern har der været dyrket vin siden midten af 1800-tallet, men den egentlige kommercialisering gik først i gang i 1950-60’erne, da man gik i gang med at plante internationale druetyper som Shiraz, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Chardonnay og Riesling.

 Denmarks lystårn

 I Denmark vindistrikt rager ejeren af Harewood Estate Winery, James Kellie, op som et fyrtårn. Han er ønolog og har lært vinmageriets indviklede kunst hos ikon-vinbruget Howard Park, der anses for at være Australiens betydeligste, familieejede boutique vineri.

 Sideløbende med jobbet her var han rådgiver og lavede vin på kontrakt for ejerne af Harewood Estate, som er grundlagt i 1988, og i 2003 købte han sammen med sin far og søster denne vingård.

 Ambitiøs vinmager

Der blev opført bygninger, som kunne rumme 300.000 liter vin. Det var ambitiøst, men ved hårdt arbejde og stædighed lykkedes projektet med at udvikle kvalitetsvin, der afspejler Denmarks vines mangfoldighed.

 

Harewood-7

 I dag er James Kellie, efter at have købt alle familiemedlemmer ud i 2010 alene hane i kurven på sine ca. 20 hektar store vingård. Her er kapaciteten udvidet til 500.000 liter, og vinenes forunderlige elegance og smag har udløst hundredevis af medaljer, mere end 30 nationale og international trofæer samt ikke mindst den attråede 5 Red Star rating fra Australiens vinguru og –kritiker James Halliday.

Harewood-6