3,5 vivino

Dalva Ruby Port

110,00 kr

 

"Port to Wine"

Ruby port er den billigste og mest udbredte type port. Efter gæring opbevares den i tanke af beton eller rustfrit stål for at forhindre oxidativ aldring og bevare sin lyse rød farve og fyldig frugtsomhed. Vinen er normalt blandet for at matche stilen på det husets smag nu er. Vinen er koldfiltreret inden aftapning og forbedres sædvanligvis ikke med alderen, selvom premium rubyer kan være modnet i træ fra fire til seks år.

TypeHedvine
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
FyldeBlød og Rund, Halv Tør, Let
God TilAperitif, Bløde Oste, Chokolade/konfekt, Lagrede Oste
Alkohol19,5 %
Vivino3,5
Duft

Den har en rig rubinfarve med aroma, der minder om en delikat rød bærbeskyttelse: hindbær og vilde jordbær. 

Smag

Den er harmonisk og afbalanceret i munden

Eftersmag

Sød og attraktiv frugtagtig eftersmag.

Beskrivelse

C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år.

Dalva Ruby Port er en blandet portvinstype bestående af yngre vine der kun har fadlagret i kortere tid. Dette giver en kraftig, mørkerød portvin, der kan stå mål med de fleste tungere desserter eller blåskimmeloste. Eller blot nydes som et glas for sig selv.
Kraftig, mørkerød type, der kun har fået kort tids fadlagring. Vinen står flot til kraftige desserter, blåskimlede oste - eller bare for sig selv.

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked.

I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER