3,7 vivino

Dalva Tawny Port

110,00 kr

 

"Great Port"

Gamle Tawny ports er vine, der sædvanligvis fremstilles af røde druer, der modnes i træfade, som udsætter dem for gradvis oxidation og fordampning. Som følge af denne oxidation blødes de gradvis til en gyldenbrun farve. Eksponeringen for ilt giver "nutty" smag til vinen, som er blendet for at matche husets stil, som stort set er den samme år efter år.

Gamle tawny ports er søde eller halvtørre og typisk drikkes som en dessertvin, men man kan så sandelig også bruges til andet mad.

Når en port er beskrevet som tawny, uden angivelse af alder, er det en grundlæggende blanding af vin modnet på fade. Tawny er en vin, der repræsenterer en blanding af flere årgange.

TypeHedvine
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandPortugisisk
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Halv Tør
God TilAperitif, Bløde Oste, Chokolade/konfekt, Dessert, Skimmel Ost
Alkohol18 %
Vivino3,7
Duft

En dejlig lys rødlig farve. Aromaer af friske og tørrede frugter med hints af vanille

Smag

Meget afbalanceret på ganen

Eftersmag

En fin eftersmag af kirsebær.

Beskrivelse

C. Da Silva (Dalva) Er et traditionelt Portvinshus, som er grundlagt 1862. Dalva er kendt for sine vine over hele verden og missionen er at producere høj kvalitets port, med høje moralske standarder til at beskytte deres brand.

Dalva er især kendt for sine Colheitas, som er en Tawny port fra et enkelt år.

Hvordan man åbner en meget gammel portvin, hvor proppen er meget porøs. Se HER

Tag med på en tur til portvins land HER

Se flere årgangsport HER

Vingårdens hjemmeside

Område og Producent

I 1933 ankom Clemente da Silva fra Brasilien til Portugal for at fuldføre en livslang drøm om at lave kvalitetsvine og derved få succes, som kunne og ville følge ham resten af livet. Mulighederne var mange og da hans kones familie ejede et portvinshus, lå det lige for at købe sig ind i det, men af uransagelige årsager blev det aldrig til noget. Han ville hellere starte et firma fra bunden og med ekspertise, samt et pænt lager af ports fra familiens portvinshus, grundlagde han det nuværende hus.

I dag er huset kendt verden over for sine årgangsports og det fortsætter med at sætte nye standarder. -------Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt færdig ulagret vin, som man lagrede, blandede og markedsførte fortrinsvis til det brasilianske marked.

I starten af 1970erne begyndte man at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten gennem større kontrol over alle aspekter af produktionsprocessen. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første “hjemmelavede” vintage port.

Se deres Facebook side HER