4,2 vivino

Ch Le Carré - Saint-Emilion Grand Cru - 2015 - Jonathan Maltus

1.195,00 kr
  • Køb 3 for 995.00 pr. fl. og spar 17%

 

"Maltus cru"

 Robert Parker har tidligere giver Maltus 100 point, så vi har at gøre med en ægte og utrolig winemaker. Vi har efterhånden 15 forskellige vine fra hans hånd. Både vine fra St. Emilion og Napa Valley. Skønne og store vine.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeSaint Emilion
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Tør
DruerCab. Franc, Merlot
God TilBløde Oste, Grillede retter, Rødt Kød
År2015
Alkohol14,5 %
Vivino4,2
12 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Denne dejlige højre breds bordeaux med 80% merlot abd 20% cab franc udtrykker en tæt lilla farve klædt af aromaer af tætte sorte frugter og figen.

tabs-icon2 Smag

Smagen er fyldig, frodig, kraftig og sprudlende. Jeg kunne virkelig godt lide, hvordan den dækker ganen med sådan elegance og veldefineret karakter. Smuk ren frugt med god terroir fornemmelse, subtil ege noter og en super integreret syre.

tabs-icon3 Eftersmag

Eftersmagen er lang med moden brombær og en kende mineralsk. Fantastisk! Værd hver en øre. Anbefales !

Beskrivelse

Jonathan Maltus har vingårde på 2 kontinenter. Nordamerika HER og Europa. Det var i Europa han først startede sit eventyr. Jonathan Maltus er englænder oprindeligt fra Afrika, har altid været stærk troende på, at en flaske vin skal bedømmes ved smag af indholdet frem for at man bedømmer vinen på, at det er en kendt vingård, vinmager eller region. 

Hans filosofi kan bedst beskrives i to dele: gør tingene anderledes og gør tingene bedre. Han ankommer til Saint-Émilion i "garageperioden" i 1990'erne, da de bryder reglerne for klassisk Bordeaux. Her fik Jonathan snart et ry for at kunne producere en vifte af vine, der stod lige så succesfuldt for at være unikke som for at være topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.

Château Teyssier er en Bordeaux vingård fra Saint.Emilion, hvis grand vin er klassificeret Grand Cru

Udover sin Grand Vine Château Teyssier producerer gården Super cuveerne Le Dôme, Vieux Château Mazerat, Les Astéries, Le Carré, Clos Nardian som enkelte vingårdsvine og godsvinen Château Laforge samt den generiske Bordeaux-appellation linje Pezat. Se alle vinene HER

Le Dôme er vinen som har fået 100 Parker point. Vinen er fra parceller, der ligger tæt på Château Canon , Château Beau-Séjour Bécot og Château Angelus , og som tidligere var en del af Vieux Chateau Mazerat, en uklassificeret vingård selvom at den er kendt for at være helt i toppen af Saint-Emilion hirakiet. Produktion af Le Dôme begyndte i 1996 af "garagiste" principper.

 Le Carre kommer fra en mikroskopisk ejendom, der producerer godt 300 kasser fra deres kalkstenskælder nær Clos Fourtet og Canon, to af St. Emilions store navne. Selvfølgelig er denne ejendom mindre kendt, men kvaliteten af ​​dens årgange er spektakulær. Består af 85% Cabernet Franc og 15% Merlot, vinmarken udgør 1,5 hektar.

Le Carre er den nyeste i en række af "single vineyards", som ejes af Jonathean Maltus. Vinene laves altid i meget små mægder (2-4000 fl.) Vinene er fra côtes Cru Classé land, som er omkring byen Saint Emilion. Vinmarkerne er nabo til Clos Fourtet og købt af det berømte Premier Cru slot Chateau Canon. Det er også fantastisk vin, så prøv en af disse fantastisk Saint Emilion vine.

Le Carre skal bruge lidt tid, før den kan nydes. Unge årgange bør dekanteres i gennemsnit fra 90 minutter til 2 timer. Dette gør det muligt for vinen at blødgøre og åbne sin parfume.

Ældre årgange kan have brug for meget lidt dekantering, lige nok til at fjerne sedimentet. Le Carre er normalt bedre med mindst 5-8 års flaskealderen. Det kan selvfølgelig variere lidt afhængigt af vintagekarakteren. Le Carre byder på sit bedste at drikke og bør nå topmodenhed mellem 7-20 år efter årgangen.

Vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra Slottet HER

Hvad anmelderne siger

 

Robert Parker : 95 point - Vurderet 2013

top_ranked
Blandt top 1% af alle vine i verden
 
92-95 PTS, WINE ENTHUTIAST – ROGER VOSS: “Big, bold and rich, the wine is full of ripe blackberry fruits and
vibrant acidity. It is round, smooth and concentrated.”
Område og Producent

Bed enhver der ved lidt om vi, at rulle ud en liste over verdens mest berømte vinregioner, og sjældent vil de undlade at nævne Saint-Émilion eller Napa Valley. Team JCP Maltus er stolt af at lave seriøst fine vine på de to kontinenter med imponerende kontraststil.

Jonathan Maltus, en englænder som er født i Afrika. Han har altid haft en stærk tro på, at en flaske vin skulle bedømmes ud fra smagen af ​​dens indhold og ikke i forhold til etiketten.

Hans filosofi kan nemmest beskrives i to dele: gøre ting forskelligt og gøre ting bedre. Da han ankom til Saint-Émilion i 'garageperioden' i 1990'erne, da det at bryde reglerne i det klassiske Bordeaux var en stor ting, fik Jonathan snart ry for at være i stand til at producere en række vine, der lige så succesfuldt skiller sig ud for at være unikke som for at være af topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.

Bedst af alt, han elsker det, han gør - vinfremstillings passion er roden til hans succes, og ekspertisen hos ham og hans team vises stolt i hver flaske.

Terroirerne fra ejendommene Château Teyssier  i Saint-Emilion og World's End i Napa er blandt verdens mest prestigefyldte, men for at virkelig klare landets potentiale kræves der stor respekt, forståelse og en særlig bånd mellem menneske og natur. Det er denne kulturelle respekt for terroir og den 'franske touch', som Jonathan og hans team har så omhyggeligt bragt over til Napa Valley og som ses og smages i vinene. 

Jonathan-Maltus