4,2 vivino

Chateau Teyssier - Le Carré - Saint-Emilion Grand Cru - 2015

895,00 kr

 

"Maltus cru"

Robert Parker har tidligere giver Maltus 100 point

Jonathan Maltus har vingårde på 2 kontinenter. Nordamerika HER og Europa. Det var i Europa han først startede sit eventyr. Jonathan Maltus er englænder oprindeligt fra Afrika, har altid været stærk troende på, at en flaske vin skal bedømmes ved smag af indholdet frem for at man bedømmer vinen på, at det er en kendt vingård, vinmager eller region. 

Hans filosofi kan bedst beskrives i to dele: gør tingene anderledes og gør tingene bedre. Han ankommer til Saint-Émilion i "garageperioden" i 1990'erne, da de bryder reglerne for klassisk Bordeaux. Her fik Jonathan snart et ry for at kunne producere en vifte af vine, der stod lige så succesfuldt for at være unikke som for at være topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.

Bedst af alt elsker han hvad han gør - vinfremstillingslidenskab er roden til hans succes, og ekspertisen hos ham og hans hold vises stolt i hver flaske.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeSaint Emilion
FyldeBlød og Rund, Fadpræget, Fyldig, Tør
DruerCab. Franc, Merlot
God TilBløde Oste, Grillede retter, Rødt Kød
År2015
Alkohol14,5 %
Vivino4,2
Duft

Denne dejlige højre breds bordeaux med 80% merlot abd 20% cab franc udtrykker en tæt lilla farve klædt af aromaer af tætte sorte frugter og figen.

Smag

Smagen er fyldig, frodig, kraftig og sprudlende. Jeg kunne virkelig godt lide, hvordan den dækker ganen med sådan elegance og veldefineret karakter. Smuk ren frugt med god terroir fornemmelse, subtil ege noter og en super integreret syre.

Eftersmag

Eftersmagen er lang med moden brombær og en kende mineralsk. Fantastisk! Værd hver en øre. Anbefales !

Beskrivelse

Château Teyssier er en Bordeaux vingård fra Saint.Emilion, hvis grand vin er klassificeret Grand Cru

Udover sin Grand Vine Château Teyssier producerer gården Super cuveerne Le Dôme, Vieux Château Mazerat, Les Astéries, Le Carré, Clos Nardian som enkelte vingårdsvine og godsvinen Château Laforge samt den generiske Bordeaux-appellation linje Pezat.

Le Dôme er fra parceller, der ligger tæt på Château Canon , Château Beau-Séjour Bécot og Château Angelus , og som tidligere var en del af Vieux Chateau Mazerat, en uklassificeret vingård selvom at den er kendt for at være helt i toppen af Saint-Emilion hirakiet. Produktion af Le Dôme begyndte i 1996 af "garagiste" principper.

Består af 80% Cabernet Franc og 20% Merlot, vinmarken udgør 3,2 hektar 

Der er en årlig produktion på 1.600 flasker

Vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra Slottet HER

Hvad anmelderne siger

 

Robert Parker : 95 point - Vurderet 2013

Blandt top 1% af alle vine i verden
Område og Producent

Bed enhver der ved lidt om vi, at rulle ud en liste over verdens mest berømte vinregioner, og sjældent vil de undlade at nævne Saint-Émilion eller Napa Valley. Team JCP Maltus er stolt af at lave seriøst fine vine på de to kontinenter med imponerende kontraststil.

Terroirerne fra ejendommene Château Teyssier og World's End i Napa er blandt verdens mest prestigefyldte, men for at virkelig klare landets potentiale kræves der stor respekt, forståelse og en særlig bånd mellem menneske og natur. Det er denne kulturelle respekt for terroir og den 'franske touch', som Jonathan og hans team har så omhyggeligt bragt over til Napa Valley og som ses og smages i vinene. En blanding af 80% Merlot og 20% ​​Cabernet Franc.

2015 Le Carre kommer fra en mikroskopisk ejendom, der producerer godt 300 kasser fra deres kalkstenskælder nær Clos Fourtet og Canon, to af St. Emilions store navne. Selvfølgelig er denne ejendom mindre kendt, men kvaliteten af ​​deres 2010 er spektakulær.