- Beskrivelse
Jonathan Maltus har vingårde på 2 kontinenter. Nordamerika HER og Europa. Det var i Europa han først startede sit eventyr. Jonathan Maltus er englænder oprindeligt fra Afrika, har altid været stærk troende på, at en flaske vin skal bedømmes ved smag af indholdet frem for at man bedømmer vinen på, at det er en kendt vingård, vinmager eller region.
Hans filosofi kan bedst beskrives i to dele: gør tingene anderledes og gør tingene bedre. Han ankommer til Saint-Émilion i "garageperioden" i 1990'erne, da de bryder reglerne for klassisk Bordeaux. Her fik Jonathan snart et ry for at kunne producere en vifte af vine, der stod lige så succesfuldt for at være unikke som for at være topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.Château Teyssier er en Bordeaux vingård fra Saint.Emilion, hvis grand vin er klassificeret Grand Cru.
Udover sin Grand Vine Château Teyssier producerer gården Super cuveerne Le Dôme, Vieux Château Mazerat, Les Astéries, Le Carré, Clos Nardian som enkelte vingårdsvine og godsvinen Château Laforge samt den generiske Bordeaux-appellation linje Pezat. Se alle vinene HER
Vinmarkerne til Le Nardian ligger lige syd for den smukke landsby Saint Emilion i kommunen Saint Aubin de Branne.
Jordbunden er velegnet til produktion af tør hvid Bordeaux med sine ler- og kalkstenjord sammen med sit naturligt køligere klima. Den minimale 1,4 hektar store vingård Le Nardian er beplantet med gamle vinstokke af Sauvignon Blanc, Semillon og Muscadelle. Faktisk er mange af vinstokkene tæt på 50 år.De ældste vinstokke er plantet til Muscadelle, som er tæt på 70 år! Denne vin er 38% Sauvignon Blanc, 38% Semillon og 24% Muscadelle. Selvfølgelig varierer blandingen fra årgang til årgang. Lavt udbytte er målet. Druerne er begrænset til kun 3 klaser pr. vinstok.
Da der ikke findes nogen egentlige kældre eller slot for Le Nardian, fremstilles Le Nardians vin på Maltus's anden ejendom, Chateau Teyssier i St. Emilion. De moderne kældre på Chateau Teyssier sikrer, at al vin flyttes i de forskellige niveauer i vinkælderen gennem tyngdekraften. For at producere vin fra Le Nardian presses druerne ved hjælp af pneumatiske presser.
For at tilføje mere rigdom og tykkere Le Nardian-strukturen tilsættes en del ad drue resterne til blandingen. Vinfremstilling finder sted i tønde, og vinen lagres i gennemsnit 50% nye, franske egetønder. Vinen modnes på bærmen i ca. 8 måneder inden aftapning.
Der produceres ikke meget Le Nardian årligt. I en gennemsnitlig årgang fremstilles der kun 250 kasser af denne tørre hvide Bordeaux. Da appelationsloven ikke tillader plantning af hvide Bordeaux-vindruer, sælges vinen som en generisk AOC Bordeaux Blanc.
Vingårdens hjemmeside HERSe en dejlig video fra Slottet HER
- Område og Producent
Bed enhver der ved lidt om vi, at rulle ud en liste over verdens mest berømte vinregioner, og sjældent vil de undlade at nævne Saint-Émilion eller Napa Valley. Team JCP Maltus er stolt af at lave seriøst fine vine på de to kontinenter med imponerende kontraststil.
Jonathan Maltus, en englænder som er født i Afrika. Han har altid haft en stærk tro på, at en flaske vin skulle bedømmes ud fra smagen af dens indhold og ikke i forhold til etiketten.
Hans filosofi kan nemmest beskrives i to dele: gøre ting forskelligt og gøre ting bedre. Da han ankom til Saint-Émilion i 'garageperioden' i 1990'erne, da det at bryde reglerne i det klassiske Bordeaux var en stor ting, fik Jonathan snart ry for at være i stand til at producere en række vine, der lige så succesfuldt skiller sig ud for at være unikke som for at være af topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.
Bedst af alt, han elsker det, han gør - vinfremstillings passion er roden til hans succes, og ekspertisen hos ham og hans team vises stolt i hver flaske.Terroirerne fra ejendommene Château Teyssier i Saint Emilion og World's End i Napa er blandt verdens mest prestigefyldte, men for at virkelig klare landets potentiale kræves der stor respekt, forståelse og en særlig bånd mellem menneske og natur. Det er denne kulturelle respekt for terroir og den 'franske touch', som Jonathan og hans team har så omhyggeligt bragt over til Napa Valley og som ses og smages i vinene.
Chateau Teyssier har en lang historie i Bordeaux-regionen. Faktisk er der produceret vin på Chateau Teyssier siden 1700'erne. Godset dateres tilbage til mindst 1714. Faktisk var Teyssier i det nittende århundrede den største vinproducent på den højre bred
I øjeblikket produceres der 10 forskellige vine på denne renoverede ejendom, som hver ejes af Jonathan Maltus og en af dem er denne kult vin Le Nardian