4,7 vivino

Chateau Teyssier - Le Dôme - Saint-Emilion Grand Cru 2015 - Jonathan Maltus

1.700,00 kr

 

"The Cult"

Robert Parker har i en tidligere årgang givet Le Dôme 100 point

 

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeSaint Emilion
FyldeFyldig, Kraftig, Tør
DruerCab. Franc, Merlot
God TilBløde Oste, Grillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2015
Alkohol14,5 %
Vivino4,7
tabs-icon1 Duft

Bestående af 80% Cabernet Franc og 20% Merlot, den dybe granat-lilla farvet 2015 Le Dome har en overdådig parfume af violer, sort skovkage, roser og rød marmelade med lavendel, krydderkage og jord.

tabs-icon2 Smag

Smagen er medium til fyldig og superintensiv med super modne, superfinkornede tanniner, vidunderlig friskhed

tabs-icon3 Eftersmag

meget lang parfumeret, mineralsk finish

Beskrivelse

Jonathan Maltus har vingårde på 2 kontinenter. Nordamerika HER og Europa. Det var i Europa han først startede sit eventyr. Jonathan Maltus er englænder oprindeligt fra Afrika, har altid været stærk troende på, at en flaske vin skal bedømmes ved smag af indholdet frem for at man bedømmer vinen på, at det er en kendt vingård, vinmager eller region. 

Hans filosofi kan bedst beskrives i to dele: gør tingene anderledes og gør tingene bedre. Han ankommer til Saint-Émilion i "garageperioden" i 1990'erne, da de bryder reglerne for klassisk Bordeaux. Her fik Jonathan snart et ry for at kunne producere en vifte af vine, der stod lige så succesfuldt for at være unikke som for at være topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.

Château Teyssier er en Bordeaux vingård fra Saint.Emilion, hvis grand vin er klassificeret Grand Cru

Udover sin Grand Vine Château Teyssier producerer gården Super cuveerne Le Dôme, Vieux Château Mazerat, Les Astéries, Le Carré, Clos Nardian som enkelte vingårdsvine og godsvinen Château Laforge samt den generiske Bordeaux-appellation linje Pezat. Se alle vinene HER

Le Dôme er vinen som har fået 100 Parker point. Vinen er fra parceller, der ligger tæt på Château Canon , Château Beau-Séjour Bécot og Château Angelus , og som tidligere var en del af Vieux Chateau Mazerat, en uklassificeret vingård selvom at den er kendt for at være helt i toppen af Saint-Emilion hirakiet. Produktion af Le Dôme begyndte i 1996 af "garagiste" principper.

Le Dôme er en blanding af 80% Cab. Franc og 20% Merlot. Druerne høstes med lavt udbytte og maks 4 klasser druer pr. stok. Terroir er sand med jernholdig jord og sydvendt skråning. Dette giver en fantastisk dræning og får stokken til at søge væde langt nede i jorden. Efter høst gæres vinen i træfade efter at have gennemgået en ekstrem kold maceration. 2 gæring finder sted i nye franske fade.

 LE DOME er Cabernet Franc dreven i ordets bogstaveligste forstand. Selv når vi taler chateauer som Cheval Blanc og Angelus

Vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra Slottet HER

Hvad anmelderne siger

98+ PTS WINE ADVOCATE – LISA PERROTI BROWN : “Composed of 80% Cabernet Franc and 20% Merlot, the deep garnetpurple colored 2015 Le Dome has a drop dead gorgeous perfume of violets, black forest cake, rose hip and red jelly with
touches of lavender, spice cake and earth. The palate is medium to full-bodied and super intense with super ripe, super
fine-grained tannins, wonderful freshness and a very long perfumed, mineral-laced finish.”

best_user_rated
Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.
Område og Producent

 Bed enhver der ved lidt om vi, at rulle ud en liste over verdens mest berømte vinregioner, og sjældent vil de undlade at nævne Saint-Émilion eller Napa Valley. Team JCP Maltus er stolt af at lave seriøst fine vine på de to kontinenter med imponerende kontraststil.

Jonathan Maltus, en englænder som er født i Afrika. Han har altid haft en stærk tro på, at en flaske vin skulle bedømmes ud fra smagen af ​​dens indhold og ikke i forhold til etiketten.

Hans filosofi kan nemmest beskrives i to dele: gøre ting forskelligt og gøre ting bedre. Da han ankom til Saint-Émilion i 'garageperioden' i 1990'erne, da det at bryde reglerne i det klassiske Bordeaux var en stor ting, fik Jonathan snart ry for at være i stand til at producere en række vine, der lige så succesfuldt skiller sig ud for at være unikke som for at være af topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.

Bedst af alt, han elsker det, han gør - vinfremstillings passion er roden til hans succes, og ekspertisen hos ham og hans team vises stolt i hver flaske.

Terroirerne fra ejendommene Château Teyssier og World's End i Napa er blandt verdens mest prestigefyldte, men for at virkelig klare landets potentiale kræves der stor respekt, forståelse og en særlig bånd mellem menneske og natur. Det er denne kulturelle respekt for terroir og den 'franske touch', som Jonathan og hans team har så omhyggeligt bragt over til Napa Valley og som ses og smages i vinene. En blanding af 80% Merlot og 20% ​​Cabernet Franc.

"LE DOME Single Vineyard ligger tæt på CHATEAU ANGELUS, Premier Grand Cru Classe. Den har sine rødder i" garage "-bevægelsen fra 1990'erne. Det er en af de tre Saint Emilion Grand Crus, der udbrød bevægelsen til fortsæt med at udfordre 'Cru Classes' hvert år. LE DOME har angiveligt det største udtryk for Cabernet Franc af en Bordeaux vin og som overgår CHATEAU CHEVAL BLANC og LE DOME's nabo, CHATEAU ANGELUS.

Jonathan-Maltus