4,7 vivino

Chateau Teyssier - Le Dôme - Saint-Emilion Grand Cru

1.500,00 kr

 

"The Cult"

Robert Parker har i en tidligere årgang givet Le Dôme 100 point

Jonathan Maltus har vingårde på 2 kontinenter. Nordamerika HER og Europa. Det var i Europa han først startede sit eventyr. Jonathan Maltus er englænder oprindeligt fra Afrika, har altid været stærk troende på, at en flaske vin skal bedømmes ved smag af indholdet frem for at man bedømmer vinen på, at det er en kendt vingård, vinmager eller region. 

Hans filosofi kan bedst beskrives i to dele: gør tingene anderledes og gør tingene bedre. Han ankommer til Saint-Émilion i "garageperioden" i 1990'erne, da de bryder reglerne for klassisk Bordeaux. Her fik Jonathan snart et ry for at kunne producere en vifte af vine, der stod lige så succesfuldt for at være unikke som for at være topkvalitet. Nu leder han dynamiske hold i både Bordeaux og Napa Valley, han er mere ambitiøs end nogensinde og en drivkraft for forandring.

Bedst af alt elsker han hvad han gør - vinfremstillingslidenskab er roden til hans succes, og ekspertisen hos ham og hans hold vises stolt i hver flaske.

TypeRødvin
Indhold i CL75
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandFransk
OmrådeSaint Emilion
FyldeFyldig, Kraftig, Tør
DruerCab. Franc, Merlot
God TilBløde Oste, Grillede retter, Rødt Kød, Vildt
År2015
Alkohol14,5 %
Vivino4,7
Duft

Bestående af 80% Cabernet Franc og 20% Merlot, den dybe granat-lilla farvet 2015 Le Dome har en overdådig parfume af violer, sort skovkage, roser og rød marmelade med lavendel, krydderkage og jord.

Smag

Smagen er medium til fyldig og superintensiv med super modne, superfinkornede tanniner, vidunderlig friskhed

Eftersmag

meget lang parfumeret, mineralsk finish

Beskrivelse

Château Teyssier er en Bordeaux vingård fra Saint.Emilion , hvis grand vin er klassificeret Grand Cru

Udover sin Grand Vine Château Teyssier producerer gården Super cuveerne Le Dôme, Vieux Château Mazerat, Les Astéries, Le Carré, Clos Nardian som enkelte vingårdsvine og godsvinen Château Laforge samt den generiske Bordeaux-appellation linje Pezat.

Le Dôme er fra parceller, der ligger tæt på Château Canon Château Beau-Séjour Bécot og Château Angelus , og som tidligere var en del af Vieux Chateau Mazerat, en uklassificeret vingård selvom at den er kendt for at være helt i toppen af Saint-Emilion hirakiet. Produktion af Le Dôme begyndte i 1996 af "garagiste" principper.

Består af 80% Cabernet Francog 20% Merlot , vinmarken udgør 3,2 hektar 

Der er en årlig produktion på 1.600 flasker

Vingårdens hjemmeside HER

Se en dejlig video fra Slottet HER

Hvad anmelderne siger

98+ Lisa Perrotti-Brown - Robert Parker's Wine Advocate

98 Wine Enthusiast

Denne årgang er højere bedømt end alle andre årgange af denne vin.
Område og Producent

Bed enhver der ved lidt om vin, at rulle ud en liste over verdens mest berømte vinregioner, og sjældent vil de undlade at nævne Saint-Émilion eller Napa Valley. Team JCP Maltus er stolt af at lave seriøst fine vine på de to kontinenter med imponerende kontraststil.

Terroirerne fra ejendommene Château Teyssier og World's End i Napa er blandt verdens mest prestigefyldte, men for at virkelig klare landets potentiale kræves der stor respekt, forståelse og en særlig bånd mellem menneske og natur. Det er denne kulturelle respekt for terroir og den 'franske touch', som Jonathan og hans team har så omhyggeligt bragt over til Napa Valley og som ses og smages i vinene.

"LE DOME Single Vineyard ligger tæt på CHATEAU ANGELUS, Premier Grand Cru Classe. Den har sine rødder i" garage "-bevægelsen fra 1990'erne. Det er en af de tre Saint Emilion Grand Crus, der udbrød bevægelsen til fortsæt med at udfordre 'Cru Classes' hvert år. LE DOME har angiveligt det største udtryk for Cabernet Franc af en Bordeaux vin og som overgår CHATEAU CHEVAL BLANC og LE DOME's nabo, CHATEAU ANGELUS.