Caol Ila 12 års - Islay

395,00 kr

 

"A day at Islay"

Caol Ila er en af de lettere Islay whisky. frugtig, mere blød og med en elegant søbrise med en duft af saltvand. Røgen er sød og knap så dominerende, men alligevel en dejlig eksponent for whisky'erne på øen.

 

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeIslay
Alkohol43 %
Duft

Dæmpede, citrusfrugter; en duft af bade olie og tandlæge mundskyl. En frisk og velsmagende næse med ringe eller ingen spor af røg.

Smag

sød start; behagelig, let duftende røg og en lang finish.

Beskrivelse

Hvilken karakterfuld dram dette er! Caol Ila 12 er en skjult og røget Islay juvel, der er undervurderet af mange. På næsen får du godt integreret bålrøg. I modsætning til nogle af de andre Islay Single Malts er tørven afbalanceret og maskerer ikke whiskyens kompleksitet. Den smager sød ved ankomsten og udvikler sig fyldig og fedtet. Dejlige antydninger af krydderi og eg. En opvarmet glød bliver til en lang og "tørvende" finish, hvilket efterlader salte havnoter. Det er en konsekvent god whisky og en af ​​grundstenene i Johnnie Walker Black Label.

Se Caol Ila's hjemmeside HER - Se en tour på Caol Ila HER - og se en anmeldelse og smagning HER

Hvad anmelderne siger

Jod, frisk fisk og røget bacon har næsen sammen med mere delikate blomsternoter. Røg, malt, citron og tørv i tørre finish."

Gavin D Smith, Malt Whisky Årbog 2015, s.93

 

"Denne version viser sin karakter bedst, en næse, der blander kysten og græsset med et tydeligt antydning af røget bacon. Torvheden er ikke dominerende, men flyder gennem ganen, duftende, løftende og subtile ændring af blandingen. En lækker olierethed gør det til en fantastisk mad whisky. "

Dave Broom, Whisky-advokat sommeren 2012

 

"Dette er en pragtfuld kul. Ila. Det er vidunderligt levende. Det er forståeligt nok, at den øjeblikkelige indvirkning på ganen er torvrøg, men der er også så meget andet, der foregår her: røget oliven, tang, salt og peber, alt sammen placeret på en forsigtigt sød bed med toffee og vaniljefudge. Langvarig røg, oliven og tang i finish. "

John Hansell, Whisky-advokat vinter 2004

Område og Producent

1846 - Glasgow-destilleri-ejeren Hector Henderson bygger sit ø-destilleri med udsigt til Sound of Islay, kendt som Caol Ila på gælisk.

1863 - Handlerne Bulloch Lade & Co overtager. Markedet for blandet whisky blomstrer, og forretningen er god.

1879 - Over to årtier og tre ejere bliver destilleriet genopbygget og udvidet. I 1879 har Caol Ila sin egen mole, hvor dampskibe eller puffere kan losse forsyninger og indlæse whisky til salg på fastlandet.

1920 - Bulloch Lade går i likvidation som selskab og sælges til JP O'Brien Ltd, der sælger det til et konsortium - Caol Ila Distillery Co. Ltd.

1934 - Destilleriet åbnes igen, og produktionen begynder igen.

1941 - Begrænsninger i manpower og byg betyder, at destilleriet skal lukke.

1972 - Produktionen er åbnet igen og salget af whisky stiger. Destilleriet udvides fra to til seks stills.

1974 - En efterspørgsel på blendet whisky påvirker igen skæbnen for Caol Ila, der er genopbygget for at imødekomme den stigende efterspørgsel - hvilket gør den til det største destilleri på Islay.