TALISKER SINGLE MALT 10 ÅRS

395,00 kr

 

"Smokey and the Bandit"

Enten elsker eller hader man røgede whisky. Elsker du det røgede, hvor havnens dufte og havets salte vinde panoreres i flasken, så er Talisker sagen. Smagen kommer fra tørven, der er brændt under maltingsprocessen, og bærer den saltede røg på en ø, der er ramt af vind og bølger. Under røgen finder du bløde frugter og korn noter, og i de ældre Talisker er en rig vanilje en del af charmen.

 

TypeWhisky
Indhold i CL70
LandScotland
OmrådeIsle of Skye
Alkohol46 %
6 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Maltens smag forener aromaerne af tørrede frugter og svage røgskyer til perfektion

tabs-icon2 Smag

Whiskyen er intens og kraftfuld med en stærk røget smag med strejf af tørv og tang.

tabs-icon3 Eftersmag

Eftersmagen er sød og pebret. 

Beskrivelse

Taliskerdestilleriet blev bygget i 1830 af Hugh og Kenneth MacAskill ved Loch Harport. Talisker betyder desuden ’bjergskrænt’, og destilleriet befinder sig som det eneste på vulkanøen Skye. Whiskyerne herfra er meget anerkendt for deres kvalitet og kraft. Destilleriets trippel-destillering sluttede i 1928. I 1960-62 blev destilleriet ombygget efter en brand. Efterfølgende, i 1972, blev det omformet til dampopvarmning. TALISKER 10 YEARS OLD ISLAND MALT er Six Classix Malt-seriens Island maltwhisky.

Se Talisker hjemmeside HER - se en sjov anmeldelse HER - og en stemningsvideo HER

Område og Producent

Talisker er den ældste enkeltmalt Scotch Whisky, der er lavet af havet på bredden af ​​Isle of Skye, et af de fjerneste, robuste og alligevel smukke landskaber i Skotland. Få whiskyer fortæller historien om deres oprindelse bedre end Talisker. Dens lugt og smag forbinder straks drikkeren med det robuste miljø - som en varm velkomst fra et vildt hav. Det er et kraftværk; udfordrende men berømmet. En gang opdaget, aldrig ladt tilbage.