- Beskrivelse
Donald og Alexander Johnston grundlagde i 1815 deres destilleri på sydsiden af øen. Over 200 år har destilleriet leveret kompleks og kraftfulde whisky til verden.
En tur til Laphroaig HER
- Hvad anmelderne siger
Se en video anmeldelse HER
- Område og Producent
På den fjerneste kant af Scotch Whiskey-kortet antages det, at destillationens kunst først blev bragt til Islay af irske munke. At være fjerntliggende er en kunst, der blomstrede i øboernes hænder, hvis ulovlige operationer testede skattemandens beslutning og midler. Til sidst blev loven modereret, og forskellige whiskyproducenter etablerede legitime destillerier, blandt andet et par landmænd, Donald og Alexander Johnston, der i 1815 grundlagde deres destilleri på øens sydkyst. Laphroaig, såkaldt efter dens placering, 'bred hul i bugten.' Det forblev på familiehænder i de næste 139 år.
Islay er især berømt for sine peated single malt whiskys. Dette skyldes dels, at dens tørvemoser er ulige fra Skotlands fastland.Man har aldrig rigtig haft ekspansive skove eller tykninger, ders tørv - historisk det eneste brændstof til tørring af deres maltede byg - består af et meget højere indhold af Sphagnum og det er mosen, der er ansvarlig for Islay whiskys medicinske smag.
Dette gælder især den nærtliggende Glenmachrie tørvemose, dens særlige blanding af lyng, lav og mos, er ansvarlig for den røgfyldte, jodlignende og medicinske profil. Vital til alt, hvad der udgør en Laphroaig. Man tager godt vare på deres tørvebede, håndskærende tørv og regelmæssigt genopfriskes mosen. For vådt at brænde med det samme, tørrer man tørven i tre måneder.