4,0 vivino

CANTINA BORGA - "AMALIA" - PINOT NERO IGT TREVENEZIE

195,00 kr
  • Køb 3 for 175.00 pr. fl. og spar 11%

 

"Amalia the Girl"

Ikke mindre end en virkelig fin Pinot Noir (Nero) fra det nord italienske område ikke langt fra Venedig. Fadlagret på store fade i to år, gør denne vin til en stor oplevelse.

TypeRødvin
Indhold i CL75
Dyrkningsmetodeøko & veganer
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeFadpræget, Frisk, Frugtig, Fyldig, Tør
DruerPinot Noir
God TilGrillede retter, Lyst Kød, Pasta, pizza og risotto, Vildt
År2017
Alkohol14 %
Vivino4,0
24 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Fine aromaer af små sorte bær og vilde bær i marmelade. Alt er beriget med noter af kronblade, tørrede roser, kværnet peber, kanel og nellike

tabs-icon2 Smag

Smagen er varm omsluttende og støttet af en meget tydelig tanninkosistens. Generøs finish og lang progression

Beskrivelse

Et af de nyeste vinhuse vi har fået i vores sortiment er vingården Borga, som ligger i Veneto, 30 km nordøst for venedig, i byen Chiarano, i distriktet Treviso. 3 fætre og en kusine laver her dejlige vine, som typisk er meget drueorienteret. Vingården har dyrket vin siden 1940.

Sono familien laver super autentiske vine, som smager af druer og som skabes af den fine jordbund som er i området, Alle vingårdens vine er foriøvrigt veganer certificeret, hvilket betyder at der ikke bruges animalsk gødning og eksempelvis ikke æggehvider til at klarer druemosten.

Borga er en måde at intuitere ting på, ved at bruge sine hænder til at forstå naturen, kommunikere uden at tale og overføre energi gennem vinens kraft. Fra Sauvignon til Prosecco, elskede internationale klassikere overalt, til indfødte druer som Manzoni Bianco og Raboso, Familien lægger erfaring og følelser i hvert glas.

Borga ejer 33 hektar vinmarker, der ligger 6 meter over havets overflade på sletten i kommunen Chiarano, hvor jorden består af sand, ler og silt. Godset er kendetegnet ved små grunde dedikeret til dyrkning af valnødder og popler.

Man dyrker et generøst land, rig på vand og mineraler som bor, fosfor og kalium, som Piave-floden og dens bifloder altid har leveret. Planter gror langs bredden af ​​Livenza-floden, der krydser vingårdens territorium, som er omgivet af gamle skove som Olme i Cessalto.

I slutningen af ​​høsten tages de friskplukkede druer i kælderen og afstilkes. De således opnåede knuste druer, tilsat den udvalgte gær, sendes til gæring, som foregår ved en kontrolleret temperatur mellem 24 og 26 ° C, i omkring 15 dage, heraf 10 i kontakt med skallerne. - Vinen lagrer i 24 måneder på barriques og store fade. Hviler i flasken i mindst 6 måneder før udgivelse.

Vingårdens hjemmeside HER 

Område og Producent

Et af de nyeste vinhuse vi har fået i vores sortiment er vingården Borga, som ligger i Veneto, 30 km nordøst for venedig, i byen Chiarano, i distriktet Treviso. 3 fætre og en kusine laver her dejlige vine, som typisk er meget drueorienteret, ment på den måde, at deres vine virkelig smager af druens typicitet. Vingården har dyrket vin siden 1940.

132730172_5116385428386465_2597347074348816956_o

Sono hedder familien og består af Martimo Sono, som står for logistik og hans passion er havearbejde og planter. Catarina Sono er salgschefen og den mest kreative af firkløveret. Antonio Sono er produktchefen og har en forkærlighed for Japansk mad. Riccardo Sono er den der har taktstokken når der skal tages daglige beslutninger.

En ung og dynamisk vinfamilie med hver sin historie, men med en fælles historie, der skal fortælle hvor godt de laver deres vine og med hvilken kærlighed de har for terroir og miljø.

Borga er en måde at intuitere ting på, at bruge hænderne til at forstå naturen, kommunikere uden at tale og overføre energi gennem vinens kraft.
Fra Sauvignon til Prosecco, internationale klassikere elsket overalt, til indfødte druer som Manzoni Bianco og Raboso. Vingården og familien putter erfaring og følelser i hvert glas.