3,8 vivino

Cantine Borga - "Merlot (Born ready) - Veneto

95,00 kr
  • Køb 3 for 85.00 pr. fl. og spar 11%

 

"Born ready"

Dette lille ordspil bruger den familiejede vingård til denne vin, som er på ren Merlot. Druen kan altså noget i dette område ikke langt fra Venedig.

TypeRødvin
Indhold i CL75
Dyrkningsmetodeøko & veganer
LandItaliensk
OmrådeVeneto
FyldeBlød og Rund, Frugtig, Tør
DruerMerlot
God TilFugle vildt, Lyst Kød, Tapas
År2022
Alkohol13 %
Vivino3,8
48 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Intens og lys rubinrød åbner den med aromaer af kirsebær, hindbær og bratsch, efterfulgt af pebret noter, rubarb og noget våd jord.

tabs-icon2 Smag

Dejlig syre som ikke er for fremtrædende, men du skal ikke forvente at vinen smager som amerikanske merlot vine

Beskrivelse

Et af de nyeste vinhuse vi har fået i vores sortiment er vingården Borga, som ligger i Veneto, 30 km nordøst for venedig, i byen Chiarano, i distriktet Treviso. 3 fætre og en kusine laver her dejlige vine, som typisk er meget drueorienteret. Vingården har dyrket vin siden 1940.

Sono familien laver super autentiske vine, som smager af druer og som skabes af den fine jordbund som er i området, Alle vingårdens vine er foriøvrigt veganer certificeret, hvilket betyder at der ikke bruges animalsk gødning og eksempelvis ikke æggehvider til at klarer druemosten.

Borga er en måde at intuitere ting på, ved at bruge sine hænder til at forstå naturen, kommunikere uden at tale og overføre energi gennem vinens kraft. Fra Sauvignon til Prosecco, elskede internationale klassikere overalt, til indfødte druer som Manzoni Bianco og Raboso. Familien lægger erfaring og følelser i hvert glas.

Efter høsten tages de friskplukkede druer i kælderen og afstilkes. Udvalgt gær tilsættes friløbsmosten og den sendes til gæring, der foregår ved en kontrolleret temperatur mellem 24° og 26°, i cirka 15 dage, hvoraf 10 dage i kontakt med skindet. Den færdig gærede vin hviler herefter i ståltank, hvor den lagres i 5/6 måneder før aftapning.

Vingårdens hjemmeside HER

Område og Producent

Et af de nyeste vinhuse vi har fået i vores sortiment er vingården Borga, som ligger i Veneto, 30 km nordøst for venedig, i byen Chiarano, i distriktet Treviso. 3 fætre og en kusine laver her dejlige vine, som typisk er meget drueorienteret. Vingården har dyrket vin siden 1940.

132730172_5116385428386465_2597347074348816956_o

Sono hedder familien og består af Martimo Sono, som står for logistik og hans passion er havearbejde og planter. Catarina Sono er salgschefen og den mest kreative af firkløveret. Antonio Sono er produktchefen og har en forkærlighed for Japansk mad. Riccardo Sono er den der har taktstokken når der skal tages daglige beslutninger.

En ung og dynamisk vinfamilie med hver sin historie, men med en fælles historie, der skal fortælle hvor godt de laver deres vine og med hvilken kærlighed de har for terroir og miljø.

Borga ejer 33 hektar vinmarker, der ligger 6 meter over havets overflade på sletten i Chiarano kommunen, hvor jorden består af sand, ler og silt. Vingården har små parceller dedikeret til dyrkning af valnødder og popler, samt selvfølgelig vinstokke.