BRISTOL SPIRITS DEMERARA RUM ENMORE STILL 1988

2.495,00 kr

 

"One more Enmore"

The Wooden Continuous Coffey også kaldt Enmore (EHP) Wooden Still er den sidste fungerende still i verden af sin slags. Destilleringsapparatet er magen til, hvis ikke identisk med, det første kontinuerlige still nogensinde, som blev bygget og patenteret af Aeneas Coffey i 1832. Dette Wooden Coffey Still er det originale og eneste overlevede fra den gamle Enmore Sugar Estate, som blev etableret af Edward Henry Porter for mere end 200 år siden. Siden 1880 har Enmore Sugar Estate produceret en medium bodied rom med en mild og frugtig aroma.

TypeRom
Indhold i CL70
DyrkningsmetodeAlmindelig
LandGuyana
År1988
Alkohol43 %
1 stk. På lager
Beskrivelse

Enmore 1988 af Bristol Spirits er produceret på pot stills. Det producerer et lettere, mere duftende og elegant destillat end mange andre rums fra pot stills. Den svage farve er ikke traditionel for en rom, der ældes i amerikanske Oakwood-fade om 20 år. Det har en subtil stil og en fin smag.

Opgaven for Bristol Spirits er at søge efter interessante rom. Med omhyggelig produktion og lang modning kan den sande kvalitet og stil ses fra de mange forskellige rums, som de vælger og flasker til glæde for romelskere verden over. Det er en sand oplevelse at udforske udvalget af Bristol Spirits-produkter. De er klassiske og naturlige - ofte er deres rums kun grovfiltreret.

 Bristol Spirits hjemmeside HER

Område og Producent

Demerara Distillers, Guyana, er helt unikke. Intet andet rom destilleri kan prale af en sådan arv og erfaring udi rom. Det er dette der gør at firmaet kan fremvise en kæmpevariation af kvalitetsrom, som har vundet anerkendelse verden over. Rom i forskellig alder, stil og karakter. Vi skal helt tilbage til 1650 hvor briterne introducerede destilleringsprocessen. Få år efter havde de ca. 300 ejendomme som producerede sukkerrør ligeså mange destillationsapperater og nogle af dem er i drift i dag og er verdens berømte. I 1752 blev den tredie bosættelse i Guyana en realitet. Demerara var navnet og fandtes ved floden af samme navn. De næste par århundreder forsvandt flere og flere sukkerrørs-ejendomme og hermed også de gamle destillationsapperater. Det hele er efterhånden samlet i Demerara Distillers limited og befinder sig på ejendommen Diamond på den østlige side af floden. Her er alle de gamle apparater fra Port Mourant, Versailles, Enmore og Uitvlugt.

Her er det Bristol Spirits i England, som har fundet denne fantastiske rom.