ENGHAVEN BLACK STRAP RUM LIMITED EDITION

499,00 kr

 

"Piratos"

Enghaven Black Strap er en blanding fra Enghaven Rum Distillery - et lille destilleri i Danmark, nærmere betegnet ved landsbyen Mellerup på Djursland. Rommen er baseret på melasse og destilleres i både pot og kolonne stills. 

TypeRom
Indhold i CL70
LandDansk
Alkohol42 %
tabs-icon1 Duft

Meget tydelig sherry indflydelse med noter af modne og saftige røde bær kombineret med egetræ. Efter noget tid ud vikler denne rom
noter af bergamotte og citrus der minder om sort the med honning og ent mildt, medicinsk hint.

tabs-icon2 Smag

Aromaerne af sherry, honning og medicinsk røg findes også i munden. 

tabs-icon3 Eftersmag

Rommen har en lang eftersmag og efterlader en krydderet skarphed på tungen.

Beskrivelse

De rom, der anvendes til denne blanding, er modnet i ex-Bourbon og sherry fade og er omhyggeligt udvalgt til denne specifikke blanding. Melasse tilføjes efter rommens "ægteskab" for at tilføje en unik smagsprofil. 

Denne rom er en hyldest til Enghavens tidligere ejer Christian Boldsen, en rorsmand, hvis skib blev kapret af svenske pirater i det 19. århundrede. Boldsen vendte tilbage som en helt, da han formåede at tage sit skib tilbage. 

Se historien HER

Område og Producent

Brænderiet Enghaven er en del af gården Enghaven, der ligger i den idylliske landsby Mellerup tæt på Randers. Enghavens æbletræer indgår i produktionen af æbler ligesom Brænderiet er beliggende på Enghaven.

Enghaven er en slægtsgård, hvor Erik og Esben Moestrup er henholdsvis 4. og 5. generation. Enghavens nyere historie begynder i 1807, hvor gården bliver købt af Christen Boldsen. Pengene til gården har Christen skabt under kaperkrigen (1807-1814), hvor han demonstrerede stort heltemod.

Historien lyder, at galeasen ”Helene Charlotte”, hvor Christian Boldsen var styrmand, den 31.12.1808 blev kapret af svenske kapere/sørøvere. Det lykkes Christen med hjælpere at tilbageerobre skibet og få det sikkert havn. Dette gjorde ham til en meget velhavende mand, og han startede en ombygning af Enghaven. Gården fortsatte i Boldsen slægten frem til 1881, hvor Niels Kristian Moestrup købte Enghaven. Herefter har gården Enghaven været i familien Moestrups eje.