3,9 vivino

Zuccardi - "Serie A - Torrontes" - Cafayate Valley - Argentina

125,00 kr
  • Køb 3 for 99.50 pr. fl. og spar 21%

 

"The high mile club"

Torrontés druen er hurtigt steget til at blive Argentinas signatur hvidvinsdrue, og en af ​​de mest udbredte. Jeg har ledt efter en værdig vin, hvor druen er repræsenteret 100 %. Zuccardi er en nytænkende vingård og har f.eks. vine som har fået 100 Parker point.

TypeHvidvin
Indhold i CL75
LandArgentinsk
FyldeFrisk, Fyldig, Tør
God TilBløde Oste, Fed Fisk, Fisk, Lyst Kød, Salat, Sushi
År2022
Alkohol13 %
Vivino3,9
36 stk. På lager
tabs-icon1 Duft

Det er en dejlig hvidvin med intens gul farve og et skær af sølv. Duften er både delikat og intens med noter af hvide blomster, citrus, appelsinskal og oregano. 

tabs-icon2 Smag

Smagen er harmonisk og saftig med god intensitet, tilpas syre samt en blid og lang eftersmag.

Beskrivelse

Torrontés druen trives i Argentinas berømte højtliggende vinmarker, og især i Cafayate regionen i Salta. Denne region, på kanten af ​​Andesbjergene, kan prale af nogle af de højeste vinmarker i verden, der når op til omkring 10.000 fod (3.000 m) over havets overflade. Her hjælper tørre, ørkenlignende forhold og et betydeligt dagligt temperaturskifte med at bringe de bedste kvaliteter ved Torrontés frem. - Torrontés-vine spænder i stil fra lette og friske til berusende og intenst parfumerede, der ofte udtrykker krydrede, sæbeagtige karakterer og aromaer af hvide blomster.

Denne vin er produceret af 100% Torrontés, der er dyrket i ca. 1.800 meters højde i Cafayate Valley i Salta-provinsen i den nordlige del af Argentina. Beliggende i den nordlige del af Argentina . Vinregionen forbløffer med sine vinmarker i de andinske landskaber. Tre lande grænser op til provinsen Salta: Paraguay og Bolivia mod nord og Chile mod vest. Midt i Cordillera de Los Andes høje tinder har Salta de højeste vinmarker i verden. De røde druer Malbec og Torrontes - emblemer på argentinske vine af høj kvalitet - er også Saltas signaturvine. Vejret og klimaet i Salta giver store daglige temperaturintervaller, hvilket skaber vine med intens smag, afbalanceret syre og phenolisk modenhed.

Druerne er håndplukkede i den sidste uge af marts måned, og vinen har været lagret ”sur lie” i 6 måneder – dvs. at vinen efter gæringen har fået lov at ligge og modne på bundfaldet af gærcellerne, hvilket giver vinen en ekstra dimention fra smagsstofferne i bundfaldet.

Denne velstrukturerede hvidvin er særdeles velegnet til fisk, fjerkræ, salater, lyst kød samt milde oste, men den kan også sagtens nydes helt uden mad til.

Det er en vin, der skal serveres afkølet og bør drikkes forholdsvis ung.

Vingårdens hjemmeside HER  -  Se en dejlig video fra den relative nye vingård HER - Se en ligeså fed video om dalen og druen HER

 

Hvad anmelderne siger
  • Zuccardi: New World Winery of the Year 2022 ved Wine Enthusiast Wine Star Awards

Område og Producent

Sebastián Zuccardi voksede op i en familie, der havde en stærk visionær og innovativ ånd. Siden 1963, da hans bedstefar plantede de første hektar vinstokke i Maipú, Mendoza, er Zuccardi-familien ikke holdt op med at vokse og udvikle sig. Det er blevet førende inden for argentinsk vinproduktion.

Fra sin far, José Alberto Zuccardi, arvede Sebastián beslutsomheden og ønsket om konstant at stræbe efter ekspertise. 

I dag står Sebastián, tredje generation af familien, i spidsen for et ungt team af landbrugsingeniører og enologer, som er ansvarlige for at producere vine af højeste kvalitet i Uco-dalen.

På hans initiativ har vingården siden 2008 haft et forsknings- og udviklingsområde, dedikeret til at studere terroiret og de forskellige variabler, der påvirker vinkvaliteten. Målet, med Sebastiáns egne ord, er "ikke at stræbe efter perfekte vine, men vine, der udtrykker stedet, regionen."

Byggeriet af vores vingård begyndte i 2013 og det blev indviet i 2016. Bygningen er en hyldest til bjergene, som definerer regionens klima og jordbund.

Konstruktionen blev udført med naturlige materialer, sten fra landet: runde, hvide, kalkede. Bygningen er lavet med cement, udefra og ind, fra stenmurene til de epoxyfrie cementtanke, hvor vinene laves.

Tankene og beholderne er resultatet af mange års eksperimenter i jagten på det ideelle kar, hvilket resulterer i den tilspidsede hals, det element, der gør det muligt at arbejde mere naturligt med druesaft og vin.